"Bloomberg": Bargo sankciju skartā Krievija joprojām varētu nopelnīt vairāk naudas par energoresursiem nekā pērn

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: diy13/Shutterstock.com

Kopš laika, kad Krievijas karaspēks iebruka Ukrainā, tai piespriestas dažādas sankcijas, taču aplēses liecina, ka Krievija šogad joprojām varētu nopelnīt aptuveni 800 miljonus ASV dolāru dienā no naftas un gāzes ieņēmumiem, strauji augot enerģijas cenām, vēsta ziņu medijs "Insider".

Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīms ir noturējies līdz šim, jo naftas cenas šogad ir pieaugušas par aptuveni 50% un ir augstākajā līmenī 13 gadu laikā.

Ņemot vērā medija "Bloomberg" izpēti, Krievijas naftas un gāzes pārdošanas apjomi šogad varētu pārsniegt 285 miljardus dolāru. Tas ir par 20% vairāk nekā 2021. gadā, kad valsts iekasēja 235,6 miljardus dolāru.

Pirmdien, 30. maijā, Eiropas Savienība piekrita līdz 2022. gada beigām samazināt 90% no Krievijas naftas importa, taču vairākas valstis joprojām ir ļoti atkarīgas no Krievijas gāzes un ir piekāpušās Putina prasības maksāt rubļos.

Tikmēr tādas valstis kā Ķīna un Indija pērk Krievijas naftu ar atlaidi. Saskaņā ar "Bloomberg" datiem, valsts ienākumi no dažādu izejvielu tirdzniecības, visticamāk, sasniedz 300 miljardus ASV dolāru. Tas varētu kompensēt tādu pašu apjomu Krievijas ārējās rezervēs, kas ir iesaldētas starptautisko sankciju ietvaros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu