11. novembra krastmalā likvidēta nelikumīga stāvvieta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krastmala.
Krastmala. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai aizsargātu 11. novembra krastmalā augošos kokus, Rīgas pašvaldība nelegālās auto novietošanas vietā ap sešām liepām atjaunojusi plašu koku apdobi, informēja Rīgas domes komunikācijas pārvaldē.

Nelegālā autostāvvieta atradās 11.novembra krastmalā starp Mārstaļu un Grēcinieku ielu, kur blakus iebrauktuvei pie ēkas automašīnas tika novietotas starp kokiem.

Darbu gaitā noņemts vecais bruģis, ar gaisa lāpstu nopūsta neauglīgā grunts no augošo liepu saknēm un grunts vietā uzlikts auglīgs komposts 200 kvadrātmetru platībā un gandrīz pusmetra dziļumā.

Atjaunotājā apdobē bojā gājušo koku vietā iestādīti divi jauni liepu dižstādi, informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu izpildītājs Edijs Pelšs.

Gaisa lāpsta darbojas, ar lielu spiedienu no koka saknēm nopūšot zemi. Šāda tehnoloģija ļaujot darbu gaitā saudzēt koku saknes.

Koku aprūpi un stādīšanu, kas izmaksāja 9180 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, nodrošināja Mājokļu un vides departaments, noslēdzot līgumu ar SIA "Labie koki". Savukārt Rīgas domes Satiksmes departaments nodrošināja vecā bruģa pārvietošanu un jaunu apmaļu uzstādīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu