Saters atzīts par šīs sezonas NHL labāko treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Derils Saters
Derils Saters Foto: AFP/SCANPIX

Par šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) labāko galveno treneri atzīts Darils Saters no Kalgari "Flames" komandas, ceturtdien pavēstīja līga.

Balsojumā par prestižo Džeka Adamsa balvu, kas tiek pasniegta labākajam sezonas trenerim, 63 gadus vecais Saters apsteidza Endrū Brunetu no Floridas "Panthers" un Žerāru Galānu no Ņujorkas "Rangers".

Saters balvu ieguva pirmo reizi karjerā, Galāns pie šāda pagodinājuma tika 2018.gadā, bet Brunets pirmo reizi bija starp trim nominantiem.

Darils Saters kļuvis par otro no septiņiem brāļiem Sateriem (seši spēlējuši vai trenējuši NHL), kurš ticis pie šī apbalvojuma - 1991.gadā par labāko treneri tika atzīts Braiens Saters.

Šosezon "Flames" Satera vadībā regulārajā čempionātā izcīnīja 50 uzvaras un iekrāja 111 punktus, sasniedzot vienības labāko rezultātu kopš 1989.gada, kad "Flames" kļuva par čempioniem. "Flames" rekords sezonas laikā ir 117 punkti.

Stenlija kausa izcīņā "Flames" pirmajā kārtā ar 4-3 pārspēja Dalasas "Stars", bet konferences pusfinālā ar 1-4 piekāpās Edmontonas "Oilers"

Saters 2012. un 2014.gadā kā galvenais treneris kļuva par Stenlija kausa ieguvēju ar Losandželosas "Kings".

Džeka Adamsa vārdā nosaukto balvu kā sezonas labākais galvenais treneris pagājušajā gadā saņēma Rods Brindamūrs no Karolīnas "Hurricanes".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu