FOTO Brīvdabas muzejā notiek gadatirgus, pulcējot vairāk nekā 530 tirgotājus

Papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiek tradicionālais lielais Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Gadatirgus.
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiek tradicionālais lielais Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Gadatirgus. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šodien un svētdien notiek tradicionālais lielais Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgus.

Kā aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Līga Rimšēviča, šogad gadatirgus notiek 50. reizi. Tajā savu preci piedāvās vairāk nekā 530 amatnieki, pārtikas un kosmētikas mājražotāji, grāmatizdevēji un ēdinātāji. Būs arī kultūras programma.

Sestdien plkst.10 notika svinīga 50.Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgus atklāšana. Jau vēsturiski gadatirgus nav tikai tirgošanās vieta, bet tas ir daudzu dažādu notikumu apvienojums.

Līdzās tirdzniecībai būs aktivitātes un dažādi notikumi arī muzeja pļavā pie Priedes kroga, Vidzemes sētā, pie Lībiešu sētas un teātra izrādes uz Rietumu vārtu skatuves.

Gan šodien, gan svētdien no plkst.11 līdz 15.30 pļavā pie Priedes kroga dažādu novadu muzikanti spēlēs zaļumballi, plkst.14 notiks rāpšanās umurkumurā.

Šodien spēlēs "Rīgas danči", Drabešu muižas muzikanti, Sēļu muižas muzikanti, Rīgas danču klubs. Svētdien uzstāsies kapela "Hāgenskalna muzikanti", post-folk grupa "Dzilna", Vaboles muzikanti un kapela "Bumburneicys". Pie Lībiešu sētas darbosies keramikas, skalu grozu pīšanas un vilnas vērpšanas darbnīcas.

Šodien būs iespēja iepazīties ar dižkokli, piedalīties keramikas cepļa atvēršanā, uz skatuves pie Rietumu vārtiem plkst.12 un 15 varēs noskatīties Rūdolfa Blaumaņa "Trīnes grēkus" Saldus novada Druvas teātra izpildījumā.

Svētdien, 5.jūnijā, no plkst.11 līdz 16.30, Vidzemes sētā uzstāsies folkloras kopa "Tīrums", Ogres novada Suntažu kultūras nama senioru deju kolektīvs "Suncele", Latvijas Universitātes jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Dancītis" un deju ansamblis "Dancītis" un noslēgumā grupa "Rahu The Fool."

Muzeja izstāžu zālē no šodienas būs atvērta kultūras un mākslas centra "Ritums" un un tautas lietišķās mākslas studijas "Rīdze" 50 gadu jubilejas izstāde "Kalnā kāpšana", kas muzejā būs apskatāma līdz 14.augustam.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē, gadatirgus laikā šodien un svētdien tiks atļauta transportlīdzekļu novietošana uz Brīvības gatves brauktuves nomales, posmā un virzienā no tilta pār Juglas kanālu līdz Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam.

Tāpat transportlīdzekļu novietošana tiks atļauta Brīvības gatvē, posmā no autobusa pieturvietas "Brīvdabas muzejs" - virzienā uz centru - līdz tiltam pār Juglas kanālu.

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgus laikā "Rīgas satiksme" nodrošinās papildreisus

Šodien un rīt Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgus laikā "Rīgas satiksme" nodrošinās 1.autobusa papildreisus, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

No galapunkta Abrenes ielā 1.maršruta autobusu papildreisi kursēs no plkst.8.17 līdz 17.02.

Savukārt no "Berģuciema" papildreisi kursēs no plkst.9.12 līdz 17.55.

FOTO: Brīvdabas muzeja gadatirgus 2019. gadā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu