Īlons Masks izvirzījis ultimātu "Tesla" darbiniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītājs Īlons Masks.
ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītājs Īlons Masks. Foto: Reuters/ScanPix

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītājs Īlons Masks saviem darbiniekiem izteicis ultimātu - atgriezties darbā klātienē vai pamest darbu. Medijs "Insider" publicējis e-pasta vēstuli, ko miljardieris izsūtījis visiem "Tesla" darbiniekiem.

Piektdien, 3. jūnijā, Masks nosūtīja e-pasta vēstuli "Tesla" vadošajiem darbiniekiem, sakot, ka ir jāpārtrauc darbā pieņemt jaunus darbiniekus, jo viņam ir "ļoti slikta sajūta" par ekonomiku un ir jāsamazina 10% no uzņēmuma darbaspēka.

Taču sestdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" viņš norādīja, ka darbinieku skaits palielināsies. 

Īlons Masks izvirzījis ultimātu "Tesla" vadošajiem darbiniekiem, sakot, ka tiem jāatgriežas darbā birojā un "jābeidz slinkot" vai arī jāatstāj savs amats.

"Visiem "Tesla" darbiniekiem birojā jāpavada vismaz 40 stundas nedēļā.

Turklāt birojam ir jābūt tur, kur atrodas jūsu kolēģi, nevis kādam "attālinātam pseido birojam". Ja jūs neieradīsieties, mēs pieņemsim, ka esat pametuši darbu.

Jo lielāka jūsu loma uzņēmumā, jo redzamākai jābūt jūsu klātbūtnei.

Tāpēc es tik daudz biju rūpnīcā - lai cilvēki redzētu, ka strādāju viņiem līdzās. Ja es to nebūtu izdarījis, "Tesla" jau sen būtu bankrotējusi.

Protams, ir uzņēmumi, kuri neuzstāda šādas prasības, bet kad viņi pēdējo reizi izlaida lielisku produktu? Ir kāds laiks pagājis. "Tesla" jau ir radījusi un turpinās radīt un ražot aizraujošākos un jēgpilnākos produktus pasaulē. Tas nenotiks slinkojot," miljardieris raksta vēstulē visiem "Tesla" darbiniekiem.

"Apollo" jau ziņoja, ka "Tesla Motors" marta beigās netālu no Berlīnes atklāja savu Eiropā pirmo tā dēvēto gigarūpnīcu, lai izrādītu sīvāku konkurenci Vācijas autoražotājiem.

Uzņēmums norāda, kā tā "gigarūpnīca" nodarbinās 12 000 cilvēku un gadā saražos 500 000 automobiļu.

Rūpnīcas atklāšanā Grīnheidē piedalījās "Tesla" vadītājs Īlons Masks, kā arī Vācijas kanclers Olafs Šolcs un ekonomikas, enerģētikas un klimata ministrs Roberts Hābeks.

Ministrs Hābeks sacīja, ka šīs rūpnīcas atklāšana ir jauks simbols tam, ka iekšdedzes dzinēju automobiļus iespējams aizstāt ar elektriskajām automašīnām laikā, kad Vācijas un citas valstis cenšas samazināt savus siltumnīcefektu izraisošos izmešus un atkarību no Krievijas naftas.

"Tesla" šīs rūpnīcas celtniecību sāka mazāk nekā pirms trīs gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu