Zelenskis: Ierēdņu ārzemju braucieniem jābūt ar rezultātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, komentējot amatpersonu braucienus uz ārzemēm, pirmdien, 6. jūnijā, sacīja, ka tajos var doties jebkurš, bet ir jāpanāk rezultāts Ukrainai svarīgās jomās.

Zelenskim televīzijas pārraidītā preses konferencē tika uzdots jautājums par bijušo valsts prezidentu Petro Porošenko, kuram nesen radās grūtības izbraukt no Ukrainas.

Zelenskis atbildēja, ka viņam nav vēlēšanās, spēka un enerģijas politiski cīnīties ar kādu, un ka viņš tur nesaskata jēgu un saprātīgu izturēšanos.

"Ir konkrēti soļi, par kuriem es varu atklāti pateikt: ir sācies karš, ir lēmums, ka ierēdņi neizbrauc no valsts (..) Es tā rīkojos ar savu piemēru. Ne tāpēc, ka es būtu labākais, nē. Tāpēc, ka - ja es izbraukšu, tad arī viņiem būs tiesības [to darīt]. Izbrauc tikai tādā gadījumā, kad ir tikšanās, kas attiecas tikai uz Ukrainu. Ir trīs iemesli: sankcijas, finanses, ieroči," atzīmēja prezidents.

Zelenskis sacīja, ka izbraukt var jebkurš ierēdnis, bet viņam jāatgriežas ar rezultātu, citādi viņš ir tikai "viesmākslinieks".

Prezidents pauda uzskatu, ka daži politiķi tagad jūtas "bēdīgi" un tāpēc sāk "politiskas spēles".

Porošenko maija beigās divreiz neveiksmīgi mēģināja izbraukt no Ukrainas, lai piedalītos Eiropas Tautas partijas kongresā un samitā. Trešajā mēģinājumā 30.maijā viņam izdevās šķērsot Ukrainas-Polijas robežu. Vēlāk Porošenko tika pieķerts, pastaigājoties Londonā ar savu meitu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu