Jāsadarbojas ar sabiedrības daļu, kas nostājusies pret Putinu, norāda asociācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievu pilsoniskās sabiedrības veicināšanas un Krievu emigrantu atbalsta asociācija (AREM) aicina Saeimas deputātu darba grupai sadarboties ar to sabiedrības daļu, kas nostājusies pret kara noziedznieku Vladimiru Putinu, vēsta Saeimas deputāts Uldis Budriķis (K).

Saeimā otrdien, 7. jūnijā, notika kārtējā Krievijas pilsoniskās sabiedrības atbalsta deputātu grupas sanāksme.

Burdiķis atzīmēja, ka sanāksmes laikā AREM iepazīstināja ar sagatavoto ziņojumu "Pilsoniskā sabiedrība Krievijā: pašreizējais stāvoklis un sadarbības iespējas".

Pēc Saeimas deputāta paustā, AREM prezentēja ideju, kā varētu mēģināt sadarboties ar to sabiedrības daļu, kas jau kādu laiku vai, gluži pretēji, pavisam nesen izbraukuši no Krievijas.

"Asociācijas ideja ir vairāk tendēta uz studentiem, to, kā uzrunāt viņus un kā veicināt nākamo politisko maiņu Krievijā, lai arī kāda tā izskatītos," sacīja politiķis.

Viņš arī uzsvēra, ka saruna noslēdzās ar to, ka jāsagrauj esošais Krievijas režīms. AREM pārstāvji akcentēja, ka nevajadzētu visus Krievijas politiskos bēgļus un pārējos cilvēkus "mest vienā katlā" ar Putinu.

"Es norādīju, ka 20 gadu laikā ir bijušas vairākas indikācijas, ka kaut kas tāds, kas notiek Ukrainā, varētu notikt, sākot ar Krievijas un Gruzijas karu 2008. gadā, kā arī 2014. gada nelikumīgā Krimas aneksija," sacīja deputāts.

Burdiķis norādīja, ka sarunas centrā bija jautājums, vai vispār ir tāda pilsoniskā sabiedrība, ar kuru varētu runāt, un, AREM ieskatā, to veido studenti.

Pēc asociācijas paustā, tieši ar viņiem vajadzētu veicināt dialogu. Politiķis atzīmēja, ka sarunas var notikt tikai tad, kad Krievija karā zaudēs, un tikai tad var domāt, uz kādiem principiem dialogu atsākt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu