Severodoneckā palikusi desmitā daļa iedzīvotāju. Daudzi izvesti uz okupēto teritoriju, ziņo mērs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Doneckas iedzīvotāji.
Doneckas iedzīvotāji. Foto: Reuters/ScanPix

Luhanskas apgabala Severodoneckā palikusi aptuveni desmitā daļa no pilsētas iedzīvotājiem - 10 000 līdz 11 000 iedzīvotāju. Viņiem praktiski nav iespējams aizbraukt no turienes, jo pilsēta pakļauta intensīvai apšaudei, ziņo pilsētas mērs Oleksandrs Strjuks.

"Severodoneckā palikuši desmit līdz 11 tūkstoši iedzīvotāju. Cik man zināms, no turienes krievi mūsu cilvēkus izveda uz okupēto teritoriju.

Un daļa iedzīvotāju pastāvīgi centās aizbēgt no pilsētas, jo pilsēta pakļauta intensīvai apšaudei, un tur atrasties ir bīstami," televīzijas maratona gaitā sacīja mērs.

Šobrīd mierīgajiem iedzīvotājiem praktiski nav iespējams aizbraukt no pilsētas, viņš piebilda.

"Sakarus sākuši atjaunot cilvēki jau no okupētās teritorijas, bet tie ir vienpusēji sakari. Jo tie, kas saņēmušies drosmi un aizbraukuši uz okupēto teritoriju, viņi atgriezies pilsētā vairs nevar.

Es zinu vairākus gadījumus, kad cilvēki mēģināja atgriezties, bet vienkārši nav aizbraukuši līdz galam. Jo tur ir kaujas, pastāvīgas sadursmes un strādā artilērija, tāpēc ir bīstami," piebilda Strjuks.

Krievijas karaspēks cenšas pilnībā pārņemt kontroli pār Luhanskas un Doneckas apgabaliem, bet šis mērķis av sasniegts. Severodoneckā jau vairākas dienas turpinās kaujas.

Pirms kara Severodoneckā bija apmēram 100 000 iedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu