Sāk administratīvo procesu par agresīvām darbībām pret NMPD darbiniekiem Ventspilī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīna
Neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīna Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

Otrdien, 7. jūnijā ap plkst. 20 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Ventspilī, P. Stradiņa ielā, kādā īpašumā vīrietis agresīvi izturējās pret Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā, kur jau atradās Ventspils pilsētas Pašvaldības policija un NMPD darbinieki.

Likumsargi no pašvaldības policijas un NMPD darbinieku teiktā noskaidroja, ka sākotnēji vīrietis bija zvanījis NMPD, taču medicīnas darbinieki, ierodoties pie viņa dzīvoklī, konstatēja, ka medicīniskā palīdzība viņam nav nepieciešama, tāpēc viņam tika izrakstīts sods par nepamatotu izsaukumu. Pēc NMPD pieņemtā lēmuma vīrietis sācis uzvesties agresīvi, lamājies necenzētiem vārdiem, kā arī iespēris pa NMPD dienesta transportlīdzekli.

Vīrietis notikušo nenoliedza. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas vīrietim izskaidroja, ka viņa rīcībā ir saskatāms pārkāpums, jo viņš ar savu rīcību pārkāpa vispārpieņemtās uzvedība normas, traucēja NMPD darbu, kā arī apdraudēja NMPD darbinieku drošību.

Valsts policijā par notikušo ir sākts administratīvā pārkāpuma process par sīko huligānismu. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.

Arī Valsts policija atgādina, ka par nepamatotu speciālo dienestu izsaukšanu ir paredzēts sods. Iespējams, brīdi, kad operatīvie dienesti tiek novirzīti uz šādiem viltus izsaukumiem, viņu palīdzība ir nepieciešama citviet.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu