Kremļa propagandists Solovjovs TV raidījumā draud ar "masveida kodoltriecienu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Kremļa propagandists un Krievijas televīzijas personība Vladimirs Solovjovs uzskata, ka gadījumā, ja NATO turpinās atbalstīt Ukrainu kara noziedznieka Vladimira Putina izraisītajā karā, notikšot "masveida kodoltrieciens", kurā izdzīvošot tikai "mutanti", ziņo medijs "Newsweek".

Kremlis un Krievijas augstākās amatpersonas ir paziņojušas, ka Krievija Ukrainā neizmantos kodolieročus, lai gan spekulācijas par to izmantošanu ir pieaugušas.

Solovjovs, kuram ir ciešas saites ar Putinu un kurš tiek dēvēts par "Putina balsi", telekanālā "Rossija-1" runāja par atsevišķām NATO dalībvalstīm, kas sūta ieročus Ukrainai notiekošā kara apstākļos. 

Kopš 24. februārī Krievija iebruka Ukrainā, atsevišķas NATO valstis ir nosūtījušas Kijivai militārās iekārtas, tostarp augsto tehnoloģiju ieročus, pretgaisa un prettanku ieročus, kā arī medicīnas preces.

Solovjovs sacīja, ka šobrīd visa pasaule "nonāk vēstures asiņainajās lappusēs".

"Ja viss turpinās attīstīties tāpat kā līdz šim, izdzīvos tikai pāris mutanti Baikāla ezerā. Pārējie tiks iznīcināti ar masveida kodoltriecienu."

"Viss virzās šajā virzienā neatkarīgi no tā, ko vēlas kāda no pusēm," piebilda Solovjovs.

"Ja NATO nolems, ka pie mūsu robežām var novietot, ko vien vēlas, viņi sāks sūtīt uz Ukrainu arvien vairāk un vairāk amerikāņu tehnikas, Ukraina to izmantos un galu galā trāpīs pa kādu no mūsu atomelektrostacijām, un te nu mēs esam."

Solovjovs sacīja, ka "tad process ātri kļūs nekontrolējams".

"Ikviens saņems vairāk, nekā prasīja. Un nekā vairs nebūs," viņš uzskata.

Aprīlī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs vadīja sabiedroto ārlietu ministru sanāksmi Briselē un pēc tās žurnālistiem sacīja, ka ir skaidrs vēstījums, ka sabiedrotajiem "jādara vairāk un viņi ir gatavi darīt vairāk - nodrošināt vairāk aprīkojuma".

Kremlis ir izslēdzis iespēju Ukrainā izmantot kodolieročus.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāra vietnieks Aleksejs Zaicevs pagājušajā mēnesī sacīja, ka "Krievija neplāno izmantot kodolieročus Ukrainas karā".

"Scenāriji mūsu iespējamai kodolieroču izmantošanai ir skaidri noteikti Krievijas doktrinālajos dokumentos. Krievija stingri ievēro principu, ka kodolkarā uzvarētāju nevar būt," sacīja Zaicevs.

Arī Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ir paziņojuši, ka Krievija Ukrainā kodolieročus neizmantos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu