VIDEO ⟩ Saeimas deputātus uzrunā Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere Cihanouska

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimā šodien plkst.9 uzrunu teica Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere Svjatlana Cihanouska, liecina parlamenta darba kārtība.

Cihanouska vizītes laikā Latvijā tikusies ar vairākām Latvijas augstām amatpersonām.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) trešdien tikšanās laikā ar Cihanousku uzsvēra, ka Latvija turpinās sniegt atbalstu baltkrieviem cīņā par tiesībām dzīvot brīvā valstī, baudīt demokrātiju un cilvēktiesības.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka Baltkrievijas cilvēku izturība diktatūras un spaidu apstākļos pelna visdziļāko cieņu un apbrīnu.

Latvijas parlaments cieši seko līdzi notikumu attīstībai Baltkrievijā, nosodot cilvēktiesību pārkāpumus un iestājoties par atbalstu demokrātiskajai opozīcijai, pauda Latvijas politiķe. Mūsu solidaritāti apliecina arī deputātu grupas demokrātiskas Baltkrievijas atbalstam izveide Saeimā, kurā iesaistījusies jau piektā daļa parlamentāriešu, pauda Mūrniece.

Cihanouska pateicās Latvijai par sniegto praktisko atbalstu baltkrieviem, kuri raduši patvērumu mūsu zemē. Viņa aicināja turpināt Lukašenko varas neatzīšanas politiku un pastiprināt sankcijas, lai vājinātu režīmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu