"Radio Brīvība" žurnālistam Baltkrievijā piespriests sešu gadu cietumsods

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietuma restes. Ilustratīvs attēls.
Cietuma restes. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Radiostacijas "Radio Brīvība" baltkrievu dienesta ārštata žurnālistam Andrejam Kuzņečikam trešdien Baltkrievijā tika piespriests sešu gadu cietumsods pastiprināta režīma kolonijā, ziņoja radiostacijas redakcija, atsaucoties uz žurnālista radiniekiem.

Sodu piesprieda Mogiļevas apgabala tiesa slēgtā sēdē, atzīstot viņu par vainīgu "ekstrēmistiska formējuma" izveidošanā un vadīšanā.

Kuzņečiks pirmoreiz tika aizturēts pērnā gada 25.novembrī velobrauciena laikā Minskā. Viņa dzīvoklī tika veikta kratīšana, konfiscējot telefonus, datorus un skaidru naudu. Nākamajā dienā tiesa viņu apsūdzēja par sīko huligānismu un piesprieda 10 diennakšu arestu. Pēc tam viņam vēl divreiz piesprieda 10 diennakšu arestu par sīko huligānismu, kurā viņš neatzina sevi par vainīgu.

Kad decembra vidū aresta termiņš beidzās, žurnālists vēlreiz tika aizturēts un ievietots izolatorā, bet radiniekiem paziņoja, ka pret viņu ir ierosināta krimināllieta, neprecizējot, pēc kāda panta. Maijā kļuva zināms, ka Kuzņečiks pārvests no Minskas izolatora uz Mogiļevas cietumu un ka viņš tiek apsūdzēts ekstrēmisma lietā.

Baltkrievijas varas iestādes ir pasludinājušas "Radio Brīvība" baltkrievu dienestu par "ekstrēmistisku formējumu" jau pēc Kuzņečika aizturēšanas. Jau pirms tam tās atzina šīs radiostacijas ziņu saturu par "ekstrēmistisku".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu