Tūristi nodara 25 000 eiro lielus postījumus Spāņu kāpnēm Romā, stumjot pa tām skrejriteņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ChameleonsEye/Shutterstock

Amatpersonas paziņoja, ka amerikāniete un viņas pavadonis nodarīja 25 000 eiro lielus postījumus Romas Spāņu kāpnēm, stumjot pa tām skrejriteņus. Viņiem tika uzlikts naudas sods un liegta piekļuve kāpnēm uz sešiem mēnešiem, vēsta medijs "The New York Times".

Kā teikts vietējās policijas paziņojumā presei, 3. jūnijā ap plkst. 2.45 divi amerikāņu tūristi - vīrietis un sieviete 29 un 28 gadu vecumā - tika apturēti pēc tam, kad viņi pa Spāņu kāpnēm nobrauca ar skrejriteni, ziņo vietējās policijas paziņojums presei. 

Plaši izplatītajā videomateriālā bija redzams, kā sieviete grūž skrejriteni lejā pa kāpnēm. Vīrietis arī vilka savu skrejriteni lejup pa kāpnēm.

Paziņojumā teikts, ka katram tika piemērots naudas sods 400 eiro apmērā. Tā kā sieviete, šķiet, tīši stūma savu skrejriteni lejup pa kāpnēm, pret viņu tika iesniegta oficiālāka sūdzība par pieminekļa bojāšanu.

Par šo pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai naudas sodu vismaz 2000 eiro apmērā.

Romas pilsētas domes pārstāvis Franko Paskualeti sacīja, ka abi tūristi incidenta vakarā bija "pilnīgi piedzērušies" un pēc bojājumu nodarīšanas viņiem uz sešiem mēnešiem ir liegta piekļuve vietai.

Kāpnes, kas ir viens no populārākajiem Romas tūrisma objektiem, tika uzbūvētas 1720. gados un savieno Spānijas laukumu ar Trinità dei Monti laukumu. 2016. gadā tām tika veikta 10 mēnešu ilga restaurācija 1,5 miljonu eiro vērtībā, ko finansēja itāļu luksusa preču zīmols "Bulgari", kura vadošais veikals Romā atrodas pakāpienu pakājē.

Pirms trim gadiem ar jauniem pašvaldības noteikumiem tika ieviests sods par sēdēšanu uz kāpnēm, kas ir daļa no plašākiem centieniem aizsargāt Romas vēsturiskā centra raksturu.

Incidents ar skrejriteņiem notika dažas nedēļas pēc tam, kad kāds vīrietis no Saūda Arābijas ar "Maserati" sporta automašīnu nobrauca pa pakāpieniem, sabojājot vismaz divus no tiem, kā ziņo Romas policija.

Paskualeti kungs sacīja, ka šis incidents nebija vandalisma akts, bet gan negadījums. "Tā vietā, lai pagrieztos pa labi, viņš pagriezās pa kreisi un nonāca uz kāpnēm, viņam vairs nebija laika nobremzēt, un viņš nogāzās pa kāpnēm."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu