"Tas vienkārši nevar turpināties." Šūmahers saņēmis kritiku no savas komandas vadītāja

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) "Haas" komandas pilots Miks Šūmahers pēc vēl vienas nopietnas avārijas varētu izpelnīties kādu stingrāku vārdu. Tā sarunā ar medijiem norādījis vienības vadītājs Gunters Štainers.

"Haas" jaunais vāciešu pilots pirms divām nedēļām notikušajā Monako GP atkal piedzīvoja avāriju, jau otro reizi šosezon pārlaužot savu bolīdu uz pusēm. Pats Šūmahers šajā avārijā savainojumos neiedzīvojās, tomēr viņa spēkrats gan pamatīgi cieta.

Tiek ziņots, ka svētdien gaidāmajās Azerbaidžānas sacīkstēs Šūmahers trasē dosies ar rezerves šasiju, kā arī jaunu ātrumkārbu. Abas komponentes nebija labojamas tieši pēc Monako notikušās avārijas.

Publiski netika izziņots, cik dārgs bija šis Šūmahera misēklis, bet viņa avārija Saūda Arābijas posmā komandai izmaksāja aptuveni miljonu ASV dolāru un toreiz konstatētie bojājumi bija līdzīgi.

Ņemot vērā, ka "Haas" jau tā nebūt nevar lepoties ar milzu bagātību, šādas avārijas komandai sāp daudz vairāk nekā citām vienībām.

"Haas" kolorītais boss Gunters Štainers norādīja, ka viņam pēc nākamās nopietnās avārijas, ja tāda tiks piedzīvota, būšot ļoti nopietna saruna ar 23 gadus veco pilotu.

"Mums būs nopietna saruna, jo [šādi turpinoties] mums izbeigsies detaļas. Mēs nevaram tās pieražot. Tu vari tērēt, cik daudz naudas vien vēlies, bet šīs detaļas fiziski nevar paspēt saražot. Mums ir jābūt drošiem, ka šeit [Azerbaidžānā] nekas slikts nenotiek," sacīja Štainers.

"Haas" vadītājs apzinās, ka katra avārija ir papildu spiediens uz Šūmahera pleciem, jo jaunais pilots ļoti vēlas izcīnīt savus pirmos čempionāta ieskaites punktus autosporta karaliskajā klasē.

"Tas vienkārši nevar turpināties. Un viņš to zina. Ietriekšanās sienā nav laba arī viņa veselībai. Viņš grib izcīnīt punktus, bet to nevar izdarīt, iebraucot sienā. Viņš to zina. Es viņam nesaku, ka tā nevajadzētu darīt. Es domāju, ka viņi [piloti] paši labi apzinās, ka tā nevajadzētu darīt," sacīja "Haas" boss.

"Nav vienas vienkāršas atbildes. Mums ir jāskatās, ko mēs darīsim tālāk," piebilst Štainers.

Šūmahers šajā sezonā un arī savā F-1 karjerā kopumā vēl nav izcīnījis čempionāta ieskaites punktus. Tikmēr jaunā vācieša komandas biedrs Kevins Magnusens, kurš gadu bija prom no F-1, šajā sezonā ir pamanījies izcīnīt jau 15 punktus. Tāpat Šūmahers ir viens no tikai diviem ne-rezerves pilotiem (otrs ir Nikolass Latifi), kuram šosezon vēl nav izdevies tikt pie ieskaites punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu