Iepirkumu uzraudzības birojā iesniegta sūdzība par "Rīgas satiksmes" elektroautobusu iepirkumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Personu apvienība "Škoda Electric" un SIA "Eco Buss" iesniegusi Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) sūdzību par "Rīgas satiksmes" elektroautobusu iepirkumu, liecina IUB informācija.

Sūdzība iesniegta maija beigās un tās izskatīšanas termiņš vēl nav noteikts.

Kā ziņots, "Rīgas satiksmes" elektroautobusu iepirkuma pirmajā posmā interesi piegādāt transporta līdzekļus izrādījuši 10 uzņēmumi, aģentūru LETA informēja "Rīgas satiksmē".

Ar elektrību darbināmus autobusus "Rīgas satiksme" plāno iegādāties pirmo reizi, šim mērķim izmantojot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu, kas paredzēts videi draudzīgu autobusu iegādei.

Uzņēmums plāno pirkt 35 elektroautobusus un to rezerves daļas ar iespēju papildus iegādāties vēl 17 elektroautobusus un to rezerves daļas. Kopējā maksimālā iepirkuma summa par 52 autobusiem un rezerves daļām plānota 34,32 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kopējais līguma termiņš ir pieci gadi, neskaitot paredzētos garantijas termiņus.

"Rīgas satiksmes" transportlīdzekļu parkā autobusu vidējais vecums ir 13 gadi. Pasažieru pārvadāšanai dienā tiek izmantoti no 350 līdz 400 autobusi. Nākamajos piecos gados "Rīgas satiksme" plāno nomainīt 250 līdz 260 autobusus.

Kā ziņots, "Rīgas satiksmes" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 120,220 miljoni eiro, kas ir par 11,1% mazāk nekā pirms gada attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa veidoja 5,694 miljonus eiro, kas ir par 27,7% mazāk nekā attiecīgā periodā pērn.

"Rīgas satiksme" dibināta 2003.gadā, un tās statuss ir 100% Rīgas pilsētas pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāla daļas SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%). Patlaban uzņēmumā strādā ap 3800 darbinieku.

2020. gadā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 173,503 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 26,9%, sasniedzot 980 886 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu