FOTO ⟩ Atklāj cilvēktiesību pasākumu nedēļu "Riga Pride"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien, 13. jūnijā, Kaņepes Kultūras centrā tika atklāta cilvēktiesību pasākumu nedēļa "Riga Pride", kas norisināsies no 13. līdz 19. jūnijam. Šodien arī notika "Riga Pride 2022" kultūras programmas izstādes "Balsis" atklāšana galerijā "Low".

Izstādēs dalībnieki ir Baltijas lesbiešu, geju, biseksuāļu, transseksuāļu, kvīru un citu seksualitāšu jeb LGBTQ kopienas mākslinieki, kuri savos darbos vēsta par marginalizētajām lesbiešu, transpersonu un nebināru personu balsīm.

Izstādē būs iespēja apskatīt fotogrāfijas, grafikas un digitālās drukas darbus, kā arī lielformāta rotaslietu aktīvisma instalāciju. Kā norāda kuratore, izstādes darbu kopējā tēma ir ķermeņu izpēte un to uztvere gan no sabiedrības, gan LGBTQ kopienas puses.

Foto: Atklāj cilvēktiesību pasākumu nedēļu "Riga Pride"

Izstādē piedalīsies Ksenija Tarasova un Dorians Rozentāls no Latvijas, Janīna Sabaļauskaite un Alekss Kohans no Lietuvas, kā arī Līna Lelova un Valdeks Laurs no Igaunijas.

Izstādi finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma. To varēs apmeklēt līdz 9. jūlijam.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu