Jēkabpilī sāk padomju armijai veltītā memoriāla demontāžu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jēkabpils Laiks/Twitter.com

Pirmdien, 13. jūnijā, sākās padomju armijai veltītā memoriāla demontāža Jēkabpilī, vēsta Vidusdaugavas televīzija. 

Demontāža notika nožogotā teritorijā. Situāciju kontrolēja gan Valsts policijas, gan Jēkabpils novada pašvaldības policijas pārstāvji. 

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis sacīja: "Tā ir šobrīd būvniecības zona, kur ļoti raiti un dinamiski notiek šie darbi, tāpēc tas ir nožogots. Protams, tā ir arī ažiotāža ap šo darbu. Tāpēc šobrīd viss ir nožogots, arī mēs neejam iekšā, jo tad ir jābūt atbilstoši ekipētam, visiem drošības līdzekļiem ir jābūt."

Foto: Jēkabpilī sāk padomju armijai veltītā memoriāla demontāžu

Filmēšanas brīdī iedzīvotāju pulcēšanās un nekārtības pie būvdarbu teritorijas netika novērotas. Garāmgājēju viedokļi par pieminekļu demontāžu gan ir dažādi.

Jau vēstīts, ka atbilstoši šī gada 26. maija Jēkabpils novada domes pieņemtajam lēmumam, šodien pašvaldība sāka demontāžas un zondāžas darbus, kurus veic pašvaldības uzņēmums "Jēkabpils pakalpojumi".

Visi darbi norādītajā objektā tika veikti, piedaloties "Brāļu kapu komitejas" pilnvarotajiem pārstāvjiem, informē pašvaldībā. Gadījumā, ja tiks atrastas kādu personu mirstīgās atliekas, tās tiks nodotas pagaidu glabāšanā "Brāļu kapu komitejai", kamēr tiks izlemts jautājums par cieņpilnas pārapbedīšanas laiku un vietu. Savukārt demontētie bareljefi no stēlām tiks nodoti pagaidu glabāšanā SIA "Jēkabpils pakalpojumi".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu