Rudenī, iespējams, tiks celtas sabiedriskā transporta biļešu cenas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
SIA "Rīgas satiksme" autobusa šoferis.
SIA "Rīgas satiksme" autobusa šoferis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Augošo izmaksu dēļ "Rīgas satiksmei" šogad varētu būt nepieciešami papildu 15 miljoni eiro, pauda pašvaldības uzņēmuma vadība. Ticami, ka arī rudenī neizdosies izvairīties no biļešu cenas celšanas, tomēr par to lems Rīgas dome, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Izdevumu samazināšanas dēļ "Rīgas satiksme" aizvadīto gadu noslēdz ar trīs miljonu eiro peļņu, lai arī Covid-19 ierobežojumu dēļ pasažieru skaits bija sarucis par pusi, salīdzinot ar laiku pirms pandēmijas.

Peļņu plānots ieguldīt infrastruktūras uzturēšanā un atjaunošanā. Tomēr pašvaldības uzņēmuma vadītāja Džineta Innusa saka, ka ar to ir par maz, lai straujās inflācijas dēļ nodrošinātu "Rīgas satiksmes" darbību.

"Mūsu izmaksu un ieņēmumu sabalansēšana kļūst arvien izaicinošāka. Un vienā brīdī to arī varbūt pat nevarēs izdarīt. Mums gada griezumā būtu nepieciešami papildu 10-15 miljoni. Bet tie ir tādi cipari, ko es varu nosaukt šodien.

Neviens nezinām, kā degvielas cena pieaugs rīt, pēc mēneša vai diviem," norādīja "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa.

Viņa neslēpj, ka tiek apspriesta arī biļešu cenu celšana, jo esošā maksa (1,15 eiro) nesedz pat pusi no brauciena patiesajām izmaksām.

"Rīgas satiksme" pauda, ka biļetes dārgākas varētu kļūt pēc septembra, kad, atsākoties mācību gadam, pasažieru pieplūduma dēļ būs jāpalielina reisu skaits. "Drīzāk tā varētu būt rudens otra puse," paredzēja Innusa.

Uzņēmuma budžets ir Rīgas domes pārziņā. Rīgas izpilddirektors Jānis Lange skaidro, ka šobrīd vēl nav zināms, vai pasažieriem par braukšanu galvaspilsētas sabiedriskajā transportā būs jāmaksā vairāk. "Tas ir jautājums domes deputātiem. Bet, protams, mēs nopietni to vērtēsim," viņš apliecināja.

Gan domē, gan "Rīgas satiksmē" vērš uzmanību, ka braukšanas tarifi jāpārskata tā, lai pasažieri netiktu aizbaidīti. Šobrīd tiek izskatīta iespēja cenas samazināt mēnešbiļetēm.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu