Rebelas Vilsones paziņojums par attiecībām ar sievieti, iespējams, veikts preses spiediena dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Piektdien, 9. jūnijā, austrāliešu aktrise Rebela Vilsone paziņoja par attiecībām ar latviešu dizaineri Ramonu Agrumu. Iespējams, aktrise to izdarījusi dzeltenās preses spiediena dēļ.

Kā vēsta BBC, Austrālijas izdevums "Sydney Morning Herald" izņēmis tenku sleju un tās autors atvainojies pēc tam, kad ticis apsūdzēts Vilsones piespiešanā pasteigties ar paziņojumu par savu seksuālo orientāciju.

Dienu pēc Vilsones paziņojuma izdevums vēstīja, ka zinājuši par attiecībām, vēl pirms tās kļuvušas publiskas.

Izdevuma redaktors atklāj, ka devis Vilsonei pusotru dienu, lai sagatavotu komentāru. 

Pēc tam redaktors saņēmis kritiku no LGBT pārstāvjiem, sakot, ka nav pieņemami izdarīt spiedienu uz cilvēkiem, lai viņi "iznāktu no skapja".

LGBT tiesību organizācijas "Stonewall" pārstāvis BBC uzsver: ""Iznākšana ārā" ir ļoti dziļi personīgs lēmums. Tas, vai, kad un kā "iznākt", ir jāizlemj pašai personai, pilnībā pamatojoties uz saviem noteikumiem. Nav pieņemami izdarīt spiedienu, lai cilvēks "iznāktu" ārā."

Izdevums noliedza, ka būtu izdarījis spiedienu uz Vilsoni, - esot vienkārši "uzdoti jautājumi", taču, reaģējot uz saņemto kritiku, slejas redaktors Endrjū Hornerijs atzina, ka viņi "saziņā [ar Vilsoni] rīkojušies neapdomīgi".

"Tā nav "Herald" darīšana likt cilvēkiem "iznākt no skapja", un tas nav tas, ar ko mēs nodarbojamies. Bet es saprotu, kāpēc mans e-pasts varētu tikt uztverts kā draudi. Tas bija kļūdaini noformēts," tā Hornerijs. 

Viņš piebilda: "Es, būdams gejs, labi apzinos, cik ļoti var sāpēt diskriminācija, un es nevēlos tā sāpināt kādu citu".

Savā pirmdienas slejā viņš iekļāva e-pastu, ko bija nosūtījis Vilsones pārstāvjiem pagājušajā ceturtdienā. 

Tajā teikts, ka viņam ir "pietiekami daudz detaļu, lai publicētu [rakstu]", kā arī komentāri no "vairākiem avotiem", pirms precizēja piektdienas pulksten 13.00 kā gala termiņu Vilsones komentāram. 

"Pārredzamības un godīguma labad pirms publicēšanas es sazinos ar Rebelu, lai noskaidrotu, vai viņa sniegs komentāru..." viņš rakstīja.

Vilsone neatbildēja uz e-pastu, taču apstiprināja savas attiecības "Instagram" ierakstā nākamajā dienā. Aktrise nav komentējusi radušos situāciju ar izdevumu. Viņa gan reaģējusi uz "Twitter" ierakstu, kurā teikts, ka tā neesot bijusi viņas izvēle "iznākt no skapja".

Viņa atklāja, ka tā bija "ļoti sarežģīta situācija, kas tika atrisināta pēc iespējas cēlāk".

Vilsones ieraksts guvis plašu rezonansi viņas fanu vidū, un tas saņēmis vairāk nekā 1,7 miljonus "patīk", kā arī desmitiem tūkstošu komentāru. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu