FOTO ⟩ Dailes teātrī noskaidroti sezonas labākie aktieri un veiksmīgākā izrāde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dailes teātrī ar koncertuzvedumu "Dailes sviests" un darbinieku sumināšanu svētdien, 12. jūnijā, noslēdzās teātra sezona. Tuvojoties sezonas beigām, tika veikta teju 200 teātra štata darbinieku aptauja, kurā noskaidroja izrādi un darbiniekus, kas šajā sezonā bijuši īpaši izceļami.

Par "Gada izrādi" kļuvis poļu režisora Lukaša Tvarkovska iestudējums "Rotkho", "Gada aktrise" – Ieva Segliņa, kas šajā sezonā redzama izrādēs "Degunradži", "Elpa", "Izrāde, kas saiet sviestā", "Smiļģis" un "Spēles ar Jūliju".

Balsojumā "Gada aktieris" balvu ieguvis Toms Veličko. Šajā sezonā uz Dailes teātra skatuves viņš bija redzams izrādē "Degunradži", "Rotkho", "Smiļģis", "Izrāde, kas saiet sviestā", "Testosterons" un "Zemdegas".

Dailes teātra darbinieki šogad balsoja arī par "Gada simpātiju", šo balvu saņēmis aktieris Kaspars Dumburs. Savukārt teātra direktors Juris Žagars, kas teātri vedis cauri dažādiem izaicinājumiem un pārbaudījumiem, tostarp Covid-19 pandēmijas radītām grūtībām, darbinieku balsojumā ieguva "Gada glābēja" godu. Vēl īpašas balvas un atzinību no kolēģiem saņēma izrāžu vadītāja Iveta Boša un teātra saimnieciskās daļas vadītāja Zane Abakuka.

Teātra vadība īpaši uzteica arī Dailes biļešu administrācijas darbu, kas šajā sezonā nepaguruši strādāja ar skatītājiem, pārplānojot Covid-19 dēļ atceltās, pārceltās izrādes un skatītāju sēdvietas. Vadības atzinību saņēma skaņu un video nodaļas vadītājs Uldis Grass, kā arī starptautisko projektu vadītāja Diāna Kaijaka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu