Saeimai būs jāvērtē aicinājums pārtraukt Latvijas Krievu savienības darbību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka pretēji policijas aicinājumam Ukrainas kara upuru piemiņas dienā nepulcēties pie padomju režīma memoriāliem, ieradusies nolikt ziedus pie pieminekļa Uzvaras parkā.
Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka pretēji policijas aicinājumam Ukrainas kara upuru piemiņas dienā nepulcēties pie padomju režīma memoriāliem, ieradusies nolikt ziedus pie pieminekļa Uzvaras parkā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Portālā "manabalss.lv" par aicinājumu pārtraukt Latvijas Krievu savienības (LKS) darbību sabiedrības iniciatīvu parakstījušies vairāk nekā 10 000 cilvēku.

10 000 parakstu ir nepieciešami, lai iniciatīvu iesniegtu skatīšanai Saeimā, līdz ar to Latvijas parlamentam būs jāvērtē šī iniciatīva.

Iniciatīvu maija pirmajā pusē iesniedzis Gatis Auziņš, kurš ar šo rīcību vēloties "iedrošināt Latvijas likumdevēju radīt precedentu un iedibināt sistēmu acīmredzami pretvalstisku politisko un citu darbību apturēšanai Latvijā", kas esot jāsāk ar LKS kā politiskās partijas darbības pārtraukšanu.

"LKS nav demokrātijas daļa, bet gan demokrātijas ienaidnieku ierocis. Šīs iniciatīvas īstenošana būs piemērs turpmākajām rīcībām, kā nosargāt Latvijas un Rietumu vērtības un vērsties pret to ienaidniekiem.

Līdz ar LKS politiskās darbības aizliegšanu Latvijā ievērojami mazināsies Latvijas valstiskuma ienaidnieku spēja šķelt mūsu sabiedrību, svešas valsts - Krievijas - bruņoto spēku slavināšana, kara romantikas sludināšana - 9.maija kults, kā arī mazināsies Putina asiņainā režīma ietekme Latvijā. Šī ir svarīga daļa, lai izbeigtu ņirgāšanos par Latvijas vēsturi, par okupāciju, par latviešu deportācijām uz Sibīriju," piedāvājumu pamatojis Auziņš.

Kā informē "manabalss.lv" komanda, LKS pret iniciatīvas publicēšanu ir iebildusi, un tās līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs, atsaucoties uz Satversmi, mēģinājis argumentēt, kāpēc iniciatīvai "Par vienotu sabiedrību bez LKS" nav vietas platformā. "Manabalss.lv" komanda LKS aicinājumiem nav piekritusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu