Rīgā rīko seminārus, kā mazināt tēriņus par apkuri daudzdzīvokļu mājās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Radiators. Ilustratīvs attēls.
Radiators. Ilustratīvs attēls. Foto: Freepik

"Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) un "Rīgas siltums" sākuši rīkot seminārus, kā mazināt tēriņus par apkuri daudzdzīvokļu mājās, informēja RNP pārstāve Una Grenevica.

Semināru cikla pirmajā pasākumā piedalījās vairāk nekā 150 rīdzinieku. Ņemot vērā iedzīvotāju interesi par gaidāmo apkures sezonu, šādus seminārus plānots rīkot atkārtoti, kā arī piedāvāt iespēju skatīties tiešsaistē.

Seminārā varēs uzzināt par siltuma patēriņa optimizēšanu, regulējot siltumu un individuāli uzskaitot to, lai samazinātu apkures rēķinus, enerģijas ekonomijas iespējām ēkās, māju siltināšanas aktualitātēm, kopības lēmumu pieņemšanu.

"Ar karadarbību saistītās izmaiņas energoresursu tirgū jau ir būtiski paaugstinājušas apkures cenas. Tomēr jau šobrīd ir skaidrs, ka izmaksas par siltumu būs vēl augstākas, tāpēc jāizvērtē visas iespējas taupīt siltumu, lai mazinātu rēķinus par apkuri," skaidro RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Viņš norādīja, ka vasarā plānot veikt ēku tehniskā stāvokļa uzlabojumus. Ēkas tiks apsekotas un iespēju robežās tiks veikti nelieli remonta darbi, kas nebūs finansiāli ietilpīgi, bet uzlabos energoefektivitāti ēkās.

Būtiskākās siltuma zuduma vietas, kas tiks pārbaudītas un nepieciešamības gadījumā veikti uzlabojumi ir logu ailes, kāpņu telpu ieejas, bēniņi, pagrabtelpas.

Nākamais seminārs "Kā gudri samazināt tēriņus par apkuri daudzdzīvokļu mājās?" notiks 29.jūnijā, kā arī tiks nodrošinātas skatīšanos tiešsaistē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu