Ogres novadā likvidēs Krapes skolu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukša mācību klase. Ilustratīvs attēls.
Tukša mācību klase. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nelielā skolēnu skaita dēļ no jaunā mācību gada likvidēs Lēdmanes pamatskolas struktūrvienību Krapes skola, ceturtdien nolēma Ogres novada domes deputāti.

Krapes skolā pašlaik mācās desmit bērni pirmsskolas izglītības programmā un 13 skolēni pamatizglītības pirmā posma līdz 6.klasei.

No Krapes skolas skolēniem 20 ir deklarēti Ogres novadā, tajā skaitā 13 skolēniem deklarētā dzīvesvieta ir Ogres pilsētā, Krapes pagastā - četriem skolēniem, bet pa vienam izglītojamajam ir no Rembates pagasta, Lēdmanes pagasta un Lielvārdes pilsētas.

Tā kā Lēdmanes pamatskolas Krapes teritoriālajā struktūrvienībā "Krapes skola" apvienotajās klasēs ir ļoti neliels skolēnu skaits, vienā apvienotajā klasē ir apvienotas trīs klases, un mācību iestādē ir ierobežoti pedagoģiskie resursi mācību programmas apguves nodrošināšanai, 2021./2022.mācību gadā Krapes skolas skolēnus veda uz Lēdmanes pamatskolu, lai apgūtu vairākus mācību priekšmetus, piemēram, 6.klasē Latvijas un pasaules vēsturi reizi nedēļā, 4.-6.klasi krievu valodu - divas reizes nedēļā. Kopumā 4.-6. apvienoto klasi uz Lēdmanes pamatskolu veda trīs reizes nedēļā.

Lēdmanes pamatskolas Krapes filiālē mācību procesa nodrošināšanai trūkst pedagogu, ir vairākas pedagogu vakances - sportā, datorikā, krievu valodā. Angļu valodu māca studente no Liepājas Universitātes vienu nedēļu klātienē, vienu nedēļu attālināti tiešsaistē.

Patlaban mācību process ir ļoti sadrumstalots, mazā izglītojamo skaita un nelielā stundu skaita dēļ nav iespējams piesaistīt kvalificētus pedagogus, līdz ar to netiek nodrošināta kvalitatīva izglītība, atzīst pašvaldība.

Ņemot vērā šos faktorus, deputāti nolēma likvidēt Lēdmanes pamatskolas teritoriālo struktūrvienību "Krapes skola", attiecīgi veicot izmaiņas Lēdmanes pamatskolas nolikumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu