Mazumtirgotāja "SPAR" pirmos veikalus atvērs Kurzemē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Mazumtirdzniecības veikalu tīkla "SPAR" pirmos veikalus Latvijā atvērs jūlija otrajā pusē Saldū un Liepājā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pirmo veikalu izveidē ieguldīto investīciju apjomu uzņēmuma pārstāvji aģentūrai LETA pagaidām neatklāja, bet vienlaikus norādīja, ka katra veikala izveidei nepieciešamie ieguldījumi un investīcijas var izteikti atšķirties. Prognozējams, ka "SPAR Latvija" un partneru kopējās investīcijas piecu gadu laikā Latvijā varētu sasniegt 40 miljonus eiro.

Vienlaikus līdz šā gada beigām plānots atvērt vēl vismaz trīs tirdzniecības vietas, tostarp arī Rīgā.

Savukārt uzņēmuma mērķis Latvijā ir piecu gadu laikā atvērt vismaz 200 veikalu.

SIA "SPAR Latvija" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers norāda, ka uzņēmuma ilgtermiņa mērķis ir kļūt par trešo lielāko mazumtirdzniecības spēlētāju tirgū.

"SPAR" tīkla veikali atšķiras galvenokārt pēc to lieluma un atrašanās vietas, kā arī sortimenta dažādības, un Latvijā sagaidāmi teju visi veikalu veidi - mazo veikalu formāts "SPAR Express", kurā atrodamas ikdienas gaitās noderīgas preces, tāpat arī sagaidāms vidēja izmēra formāts "SPAR", kas būs arī Latvijā visplašāk pārstāvētais formāts, savukārt vairāk nekā 1000 kvadrātmetru plašie "EUROSPAR" veikali pietuvojas lielveikalu formātam, bet hipermārketi "INTERSPAR" Latvijā tiks ieviesti tikai pēc izteikta pieprasījuma tirgū.

"SPAR" produkcija veidos apmēram 20% no veikalu sortimenta.

Iepriekš kompānijā informēja, ka veikalu tīkls "SPAR" Latvijā veidos sadarbību ar mazumtirdzniecībā jau strādājošiem uzņēmējiem.

"SPAR" sāka darbību 1932.gadā ar vienu veikalu Nīderlandē, savukārt patlaban tīklā darbojas vairāk nekā 13 500 veikalu 48 pasaules valstīs. 2020.gadā tika atvērts 181 jauns veikals un sasniegts 39,8 miljardu eiro apgrozījums.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "SPAR Latvija" reģistrēta 2021.gada jūlijā, un kompānijas pamatkapitāls ir 250 000 eiro. Kompānijas kapitālā 50% pieder Aleksandram Svarevskim, 27% - SIA "GECO", kuras īpašnieki vienādās daļās ir Oļegs Lūkins, Dainis Šulcs, Andris Lūkins un Gints Caune, savukārt 10% kompānijas kapitālā pieder SIA "Prodimpekss Loģistikas Grupa", kuras vienīgā īpašniece ir SIA "Līna loģistika", kas vienādās daļās pieder Oļegam Lūkinam, Caunem un Šulcam. Vienlaikus 8% "SPAR Latvija" kapitāldaļu pieder Valērijam Ivasenko, bet 5% - Vilcmeieram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu