Atvaļinātais FSB pulkvedis: Putins uzskata, ka piedzīvos laiku, kad tehnoloģijas ļaus viņu digitalizēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: AP/Scanpix

Kara noziedznieks un Kremļa saimnieks Vladimirs Putins baidās no nāves un ļoti tic, ka laika gaitā ar zinātnes palīdzību viņam izdosies pagarināt savu mūžu, intervijā ukraiņu žurnālistam Dmitrijam Gordonam sacīja bijušais Krievijas Federācijas Valsts domes deputāts un atvaļinātais Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) pulkvedis Genādijs Gudkovs.

Krievijas opozīcijas politiķis ir pārliecināts, ka Putins ir egocentriķis, kurš ļoti mīl tikai sevi.

"Putins nevienu nemīl. Es domāju, ka viņš nemīl arī savas meitas. Respektīvi, viņš viņas ciena, godā, neaizvaino nevienu no viņām, taču nevienu nemīl. [Putins] mīl tikai sevi un ļoti baidās nomirt!

Tas nav joks, kad viņš domā, ka var piedzīvot to brīdi, kad tehnoloģijas ļaus viņu digitalizēt un pārnest uz kādu jaunu [formu]...

Tas nav joks! Es saprotu, ka jūs tagad izsmiesiet mani, bet viņš tiešām tā domā," sacīja atvaļinātais FSB pulkvedis.

Putins uzskata, ka ar zinātnisko atklājumu palīdzību viņam izdosies atbrīvoties no visām savām slimībām, intervijā teica Gudkovs. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas Kremļa saimnieku par šādu uzskatu ir pārliecinājušas arī viņa meitas. Piemēram, viņa vecākā meita - Marija Voroncova - ir endokrinoloģe.

"Man pastāstīja, ka meitas viņam teikušas: "Tēt, viss būs kārtībā. Neuztraucies, būs jauni paņēmieni, jaunas tehnoloģijas. Viss būs labi, tu dzīvosi. Mēs izlabosim un izārstēsim visas tavas kaites"," stāsta bijušais Krievijas deputāts.

Jūnija sākumā ASV žurnāls "Newsweek, atsaucoties uz informētiem avotiem, ziņoja, ka Putins aprīlī izgājis vēža ārstēšanas kursu.

Žurnāls runājis ar trim ASV izlūkdienestu pārstāvjiem, kas iepazinušies ar maijā beigās sagatavotu slepenu ASV izlūkošanas kopienas ziņojumu.

"Newsweek" arī norāda, ka atbilstoši ziņojumā teiktajam pret Putinu vēl martā sarīkots atentāts.

"Putina tvēriens ir spēcīgs, bet vairs ne absolūts," sacījis viens no "Newsweek" sarunbiedriem. "Visas viņa Kremļa valdīšanas laikā cīņa nekad nav bijusi tik intensīva, visi jūt, ka gals ir tuvu."

Visi trīs žurnāla avoti - ASV Nacionālās izlūkošanas pārvaldes (ODNI) pārstāvis, Gaisa spēku vecākais virsnieks un Pentagona izlūkošanas pārvaldes (DIA) pārstāvis - uzsvēruši, ka Krievijas līdera izolācijas dēļ ASV specdienesti nevar sniegt precīzu vērtējumu par Putina veselību.

"Viens no labākajiem mūsu izlūkinformācijas avotiem, [Putina] kontakti ar trešajām personām, lielā mērā izsīcis Ukrainas kara rezultātā," sacījis DIA darbinieks.

"Putinam bijis maz tikšanos ar ārvalstu līderiem," viņš norādījis, piebilstot, ka līdz ar to liegta piekļuve informācijai, ko dažkārt var iegūt personīgu tikšanos gaitā.

"Putina izolācija tādējādi paaugstinājusi spekulāciju līmeni," viņš atzinis.

"Mums ir jāsaprot, kāda ietekme ir centieniem pieņemt vēlamo par esošo," savukārt sacījis Gaisa spēku virsnieks.

"Mēs šo smago mācību apguvām, vai varbūt arī neapguvām, situācijā ar Osamu bin Ladenu un Sadamu Huseinu," viņš piebildis.

Pēdējo mēnešu laikā medijos vairākkārt parādījušies pieņēmumi par Putina veselības pasliktināšanos.

Cita starpā pētnieciskās žurnālistikas izdevums "Projekt" vēstīja, ka Krievijas prezidentu bieži apmeklē ārsts, kas specializējas onkoloģisko slimību ķirurģiskā ārstēšanā. Šis ārsts pie Putina uz Sočiem lidojis vismaz 35 reizes, vēstīja "Projekt".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu