Oleksandrs Usiks izpelnījies milzu uzslavas no boksa leģendas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas boksa superzvaigzne Oleksandrs Usiks izpelnījies ievērojamas uzslavas no amerikāņu boksa leģendas Maikla Mūrera.

Oleksandrs Usiks ar savu aizvadītā gada uzvaru pār Entoniju Džošua izpelnījās plašu uzmanību ne tikai boksa, bet visa sporta pasaulē.

Netrūkst apskatnieku un ekspertu, kuri Usiku šobrīd uzskata par labāko bokseri pasaulē neatkarīgi no svara kategorijas ("pound-for-pound"). Līdzīgās domās ir arī bijušais Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) supersmagā svara čempions Maikls Mūrers.

"Šobrīd es neredzu bokseri, kurš varētu uzvarēt Oleksandru Usiku. Viņš ir fenomenāls bokseris," sarunā ar "YouTube" kanālu "TRU SCHOOL SPORTS" norādīja Mūrers.

Usiks tāpat kā Mūrers ir kreilis, bet leģendārais bokseris to gan nemin kā ukraiņa galveno priekšrocību. Viņš vairāk izceļ Austrumeiropas boksa skolas (Krievija, Ukraina) audzēkņu spēju adaptēties, jo šie bokseri amatieru karjeras laikā iemācoties uzveikt visus boksa stilus.

"Tāpēc es arī Alvaresam nedevu iespēju pret Bivolu. Krievu bokseri amatieru karjeras laikā cīnās pret dažādu stilu bokseriem. Viņi zina, kā tevi uzveikt," piebilda bijušais čempions.

Mūrers uzskaitīja arī citas komponentes, kas Usiku viņa acīs padara neuzveicamu.

"Usikam ir garš augums, roku izvērsums un ļoti labas boksa prasmes. Mūsdienās nav boksera, kas viņu var uzveikt," sacīja bijušais bokseris.

Ņemot vērā Mūrera teikto par Austrumeiropas bokseru tendenci uzkrāt lieliskas iemaņas amatieru karjeras laikā un apskatot Usika pieredzi amatieros (335 uzvaras un 15 zaudējumi), kļūst skaidrs, kāpēc viņš tik tiešām ir uzskatāms par visaugstākās klases bokseri.

Uz jautājumu par to, kādu plānu viņš izvēlētos cīņai pret Usiku, Mūrers norādīja, ka ukrainim nedrīkst dot vietu kustībai.

"Es ietu viņam virsū un samazinātu šo distanci starp mums. Tādā gadījumā viņš nebūtu tik efektīvs," skaidroja Mūrers.

Usiks gaidāmajā cīņā aizstāvēs savas Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) supersmagā svara čempiona jostas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu