Kriminālvajāšanai rosina izdot vīrieti, kurš Liepājā seksuāli izmantojis mazgadīgu meiteni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Peter Leee/Shutterstock

Aizvadītā gada augustā Valsts policija (VP) saņēma informāciju par to, ka kāda mazgadīga meitene Liepājā ir cietusi no seksuālas vardarbības no mammas bijušā drauga puses. Kriminālprocesa lieta tagad ir izbeigta, un VP rosina prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret šo vīrieti, vēsta VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Pagājušā gada augustā VP saņēma informāciju par to, ka kāda mazgadīga meitene Liepājā ir cietusi no seksuālas vardarbības no mammas bijušā drauga puses.

Kurzemes policija sāka kriminālprocesu par seksuāla rakstura darbībām, kas vērstas pret mazgadīgu meiteni. Pašlaik izmeklēšana lietā ir pabeigta un materiāli nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Kā norāda Šeršņova, pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka laikā, kad meitenei bija septiņi gadi, viņas mammas toreizējais draugs meiteni seksuāli izmantojis divu gadu garumā. Vīrietis, izmantojot meitenes uzticību, bezpalīdzīgo stāvokli un savu autoritāti, veica seksuāla rakstura darbības nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi, atrodoties fiziskā saskarē ar cietušās ķermeni.

Seksuāla vardarbība pret cietušo notikusi ilgstošā laika posmā un darbības veiktas viņu dzīvesvietā Liepājā. Tad, kad izjukušas meitenes mammas attiecības ar dzīvesbiedru, noziedzīgie nodarījumu nav vairs turpinājušies. Meitene vēl pāris gadus pēc notikušā bija klusējusi par pāridarījumu, līdz izstāstīja par to mammai. Likumsargi aizturēja vīrieti un izmeklēšanas laikā viņam tika piemērots apcietinājums.

Pret vīrieti tika sākti kriminālprocesi pēc vairākiem krimināllikuma pantiem, proti, par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem - par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi, ja tā izdarīta, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu ar personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, par anālu vai orālu aktu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā un par tādas personas izvarošanu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu.

Bargākais sods par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Policija skaidro, ka galvenokārt bērni nerunā par lietām, kuras ar viņiem ir notikušas, taču ja bērns tomēr uzticas un pastāsta kaut vienam tuviniekam vai pazīstamajam, policija aicina reaģēt un vērsties pie speciālistiem, kuri tālāk strādās ar bērnu un pārbaudīs, ko bērns ir pārdzīvojis un kam izgājis cauri. Par šādiem gadījumiem ir svarīgi informēt speciālistus un bērnam ir būtiski saņemt psiholoģisko palīdzību.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu