Piešķir finansējumu gājēju un velosipēdistu tilta būvei pāri Kīleveina grāvim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas.
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Gājēju un velosipēdistu tilta būvniecībai pār Kīleveina grāvi Rīgas pašvaldība piešķirs nepilnu miljonu eiro.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien atbalstīja 946 000 eiro piešķiršanu no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda minētā tilta izveidei.

Gājēju un velosipēdistu tilta pār Kīleveina grāvi izbūve nodrošinās Torņakalna teritorijas savienojumu ar sabiedriskā transporta tīklu Mūkusalas ielā, "veicinot apkaimju funkcionālo saišu attīstību un ilgtspējīgu pilsētvides attīstību".

Tilts nepieciešams, jo šobrīd norisinās aktīva Pārdaugavas projektu attīstība, tostarp Torņakalna apkaimē tiek attīstīts projekts "Rail Baltica", notiek Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra izaugsme, kā arī strauji attīstās jaunu biroju un dzīvojamo ēku projekti.

Pēc LU Akadēmiskā centra attīstības nākamo kārtu īstenošanas Torņakalna teritorijā būtiski palielināsies cilvēku skaits skaits, sasniedzot līdz pat 15 000 cilvēku, kas ieradīsies apkaimē uz darbu vai mācībām. Kopumā ar LU personālu tie varētu būt pat 22 000 civlēku.

Līdz ar to esot nepieciešams risināt transporta infrastruktūras attīstības jautājumus, nodrošinot ērtus savienojumus starp attīstības centriem un sabiedrisko transportu.

Tāpat nepieciešams galvaspilsētā attīstīt transporta infrastruktūru, izmantojot vispārējo mobilitātes principu, kur prioritāte noteikta gājējiem un velosipēdistiem. Ņemot vērā strauji pieaugošo velosipēdistu skaitu Rīgā, gājēju un velosipēdistu tilts pāri Kīleveina grāvim nodrošinātu attīstības centru savstarpējo sasaisti.

Patlaban Torņakalna teritorijā arī nepieciešams uzlabot sabiedriskā transporta pieejamību. Līdz ar to nepieciešami papildu pasākumi, lai nodrošinātu teritorijas integrāciju pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā.

Savukārt funkcionāli šis tilts esot ļoti nozīmīgs savienojums ar Ziepniekkalna veloceliņu ar plānoto Mūkusalas promenādi.

Tiltu plānots uzbūvēt līdz nākamā gada vasarai.

Saskaņā ar Rīgas domes pausto, plānotais tilta garums ir 30 metri, bet platums - 5,5 metri, kas nodrošinās netraucētu satiksmi abos virzienos gājējiem un velosipēdistiem. Tiltam un pievedceļam tiks izbūvēts apgaismojums, sekmējot komfortablus pārvietošanās apstākļus un sociālo drošību. Tāpat tiks nodrošināta vides pieejamība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Kīleveina grāvis ir Daugavas attekas posms Torņakalna apkaimē, kas savienojas ar Mazo Daugavu. Līdz 19.gadsimtam Kīleveina grāvis atdalīja Mūkusalu un Bieķensalu no Daugavas kreisā krasta. Ūdenstilpes garums ir 2,7 kilometri, bet baseina platība ap 27 kvadrātkilometriem.

Kā tika informēti domes deputāti, līdz 1.jūnijam Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda kopējais līdzekļu atlikums bija aptuveni 1,5 miljoni eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu