Latvijas 3x3 basketbola izlase Pasaules kausā piedalīsies ar Strēlnieku sastāvā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbola komandas "Rīga" spēlētāji Agnis Čavars (no kreisās), Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, komandas galvenais treneris Raimonds Feldmanis, spēlētāji Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks pēc preses konferences, kurā informēja par Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" sezonas aktualitātēm.
Latvijas 3x3 basketbola komandas "Rīga" spēlētāji Agnis Čavars (no kreisās), Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, komandas galvenais treneris Raimonds Feldmanis, spēlētāji Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks pēc preses konferences, kurā informēja par Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" sezonas aktualitātēm. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasaules kausa izcīņā 3x3 basketbolā, kas no 21. līdz 26.jūnijam risināsies Antverpenē, Latviju pārstāvēs olimpiskie čempioni Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis, kā arī komandas ilggadējais tuvākais rezervists Artūrs Strēlnieks, kurš aizstās savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Grupas turnīrā Latvijas komanda trešdien spēlēs ar Ķīnu un Japānu, bet piektdien būs mači ar Nīderlandi un Poliju. Grupas uzvarētāji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvēji astotdaļfinālā cīnīsies attiecīgi ar trešās un otrās vietas ieguvējiem B grupā. Visas piecas komandas pagājušajā vasarā piedalījās olimpiskajā turnīrā.

Latvijas basketbolisti pirms izlozes bija izlikti ar trešo numuru, saskaņā ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) veidoto nacionālo federāciju rangu tabulu. Pasaules kausa izcīņā latvieši līdz šim visveiksmīgāk startējuši 2019.gadā, kad izcīnīja otro vietu. Nīderlandes komanda divreiz izcīnījusi sudraba medaļas, bet Polijas vienība 2019.gadā izcīnīja bronzu.

No 21. līdz 24.jūnijam notiks grupu turnīri, 25.jūnijā - astotdaļfināli un ceturtdaļfināli, 26.jūnijā pusfināli un finālspēles.

Pasaules kausa izcīņas turnīri notiek kopš 2012.gada. Latvija iepriekš bijusi pārstāvēta trijos turnīros.

2012.gadā Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Lauris Mizis un Ervīns Jonāts grupas turnīrā uzvarēja vienā spēlē no piecām, noslēguma tabulā ieņemot 18.vietu. 2018.gadā Čavars, Krūmiņš, Lasmanis un Miezis grupas turnīrā uzvarēja visās četrās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā ar 15:21 zaudēja Polijas izlasei un noslēguma tabulā ieņēma piekto vietu.

Savukārt gadu vēlāk tādā pašā sastāvā latvieši izcīnīja sudraba medaļas. Sieviešu turnīrā Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne četrās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un finišēja 15.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu