Medijs: Ērvings šovasar varētu atstāt "Nets" komandu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kairijs Ērvings
Kairijs Ērvings Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznei Kairijam Ērvingam nevedas pārrunas ar Bruklinas "Nets" kluba vadību par līguma pagarināšanu, vēsta "The Athletic".

30 gadus vecajam Ērvingam līdz 29. jūnijam ir jāizlemj, vai viņš izmantos līgumā iekļauto "spēlētāja opciju" un nākamsezon paliks "Nets" komandā, saņemot 36,9 miljonu ASV dolāru atalgojumu. Viņš var arī nolemt kļūt par brīvo aģentu šajā starpsezonā, izskatot citu klubu piedāvājumus.

Ērvings var arī vienoties ar "Nets" komandu par jaunu līgumu uz pieciem gadiem un 245 miljoniem dolāru lielu algu, taču sarunas ar Bruklinas kluba vadību par ilgtermiņa kontraktu nevedas, vēsta "The Athletic" žurnālists Šems Karanija (Shams Charania).

"Nets" ģenerālmenedžeris Šons Markss pirms mēneša preses konferencē lika noprast, ka kluba vadība nav apmierināta ar Ērvinga pienesumu komandai.

"Mēs meklējam puišus, kuri vēlas šeit atrasties un būt daļa no kaut kā lielāka par sevi - spēlēt pašaizliedzīgi, spēlēt komandas basketbolu un būt pieejami. Tas attiecas ne tikai uz Kairiju, bet uz visiem," sacīja Markss.

Pats basketbolists pēc sezonas pauda, ka viņš grib turpināt karjeru "Nets" komandā. Ērvings šosezon regulārajā čempionātā piedalījās tikai 29 no 82 spēlēm. Lauvas tiesu spēļu viņš izlaida, jo Ņujorkas štatā likums aizliedza laukumā doties pret Covid-19 nevakcinētiem NBA spēlētājiem.

Tiek ziņots, ka nopietnu interesi par Ērvinga piesaistīšanu sastāvam izrāda Ņujorkas "Knicks", kā arī Losandželosas klubi "Lakers" un "Clippers".

Trīs sezonu laikā "Nets" sastāvā NBA regulārajā čempionātā Ērvings vidēji mačā guvis 27,2 punktus un veicis 6,1 rezultatīvu piespēli, taču viņš piedalījies mazāk nekā pusē no visām spēlēm - 103 no 216.

Jau ziņots, ka sezonas laikā "Nets" uz Filadelfijas "76ers" aizmainīja Džeimsu Hardenu, tādējādi izjuka lielais zvaigžņu trio, no kura tika gaidīta cīņa par NBA čempiona titulu.

"Nets" līderim Kevinam Durentam ir spēkā līgums ar Bruklinas komandu uz nākamajām četrām sezonām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu