Ostapenko Īstbornā sasniedz dubultspēļu pusfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku iekļuva Īstbornas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīra pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko un Kičenoka ar 4-6, 6-1, 10:3 pārspēja Lielbritānijas tenisistes Herietu Dārtu un Heteri Votsoni.

Pusfinālā Ostapenko un Kičenokai gaidāma tikšanās ar ķīnietēm Sjui Jifaņu un Janu Džaosjuaņu.

Par iekļūšanu pusfinālā Ostapenko nopelnījusi 185 WTA dubultspēļu ranga puntus.

Finālā jau iekļuvušas serbiete Aleksandra Kruniča un poliete Magda Linete, kurām pusfinālā bija jātiekas ar amerikānieti Serēnu Viljamsu, kurai šis ir atgriešanās turnīrs, un tunisieti Onsu Žabēru. Pretinieces pusfinālā kortā neizies, jo Žabēra guvusi savainojumu.

Jau vēstīts, ka Latvijas un Ukrainas duets, kas turnīrā nav izsēts, pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 10:8 izcīnīja uzvaru pār amerikānieti Nikolu Meličaru-Martinesu un ķīnieti Džanu Šuai.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko/Kičenoka triumfēja Birmingemas "WTA 250" turnīra dubultspēļu sacensībās. Latvijas tenisistei tas bija piektais WTA dubultspēļu tituls karjerā.

Ostapenko un Kičenoka mēneša sākumā aizcīnījās līdz Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra pusfinālam, abām šo fāzi sasniedzot pirmo reizi karjerā. Februārī viņas cīnījās Dubaijas "WTA 500" turnīrā finālā, kurā piedzīvoja zaudējumu.

Turnīrs Īstbornā norisināsies līdz nedēļas beigām, un šīs ir pēdējās sacensības pirms Vimbldonas čempionāta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu