VIDEO "Šo vietu saucam par latviešu stūrīti." Jāņus atzīmē arī Ukrainā karojošie latvieši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainā karojošie latvieši.
Ukrainā karojošie latvieši. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainā karojošie brīvprātīgie latvieši cīnās par katru zemes gabalu. Karotājs Gundars Kalve norāda, ka ar biedriem cer atzīmēt Jāņus, kopīgi sanākot pie Latvijas karoga un runājot par mājām, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Ukrainā karo arī latvietis Gundars Kalve. Drīzumā vīrietis dosies atpakaļ uz mājām, jo Kalves saimniecībā sācies ražas novākšanas laiks. Drīzumā četriem Ukrainas brīvprātīgajiem pievienosies Juris Ulmanis. 

"Man ir jāatgriežas saimniecībā, jānovāc raža, gan kvieši, zivtiņas dīķos. Uz rudeni atgriezīšos uz ilgāku laiku, iespējams, ar kontrakta noslēgšanu ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem," stāsta Kalve.

Aizvadītā nedēļa Kalves batalonam bijusi smaga - kritis viņu komandieris.

"Neviena pēda Ukrainas zemes netiks atdota, mēs cīnīsimies gan par Donecku, gan Luhansku un Krimu," teic Gundars Kalve.

"Tiem miermīlīgajiem Rietumu politiķiem, kuri grib nosēdināt ar Kremļa ārprātīgo, nekas nesanāks, mēs cīnīsimies, līdz pilnībā Ukrainas zeme tiks [atbrīvota]."

Lai arī Līgo vakarā Ukrainā svētki netiks svinēti, Kalve cer, ka kopā ar latviešu biedriem izdosies pasēdēt visiem kopā un par mājām atgādinās pie sienas pieliktais Latvijas karogs.

"Šo vietu saucam par latviešu stūrīti, sanākam runājam par savām ģimenēm, par to, kas te notiek.

Nopirksim kādu siera gabaliņu, bet viss ir pakārtots mūsu uzdevumiem, kas var tikt saņemti gan agri no rīta, gan naktī," norāda Gundars Kalve.

"Šajos Jāņos es novēlu slava Ukrainai un visiem latviešiem, ka mums ir jāceļ un jāsargā mūsu mīļā Latvija," saka Juris Ulmanis.

Video: Raidījuma "Panorāma" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu