FOTO un VIDEO ⟩ Tallinā uz gājēju pārejas notriekta sieviete ar deviņiem suņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Heiki Valner/Postimees.ee

Ceturtdienas, 23. jūnija, vakarā Igaunijā, Tallinā, automašīna uz gājēju pārejas notrieca sievieti, kura šķērsoja ceļu ar deviņiem suņiem, vēsta ziņu medijs "Postimees".

23. jūnijā plkst. 19:40 Neatliekamās palīdzības dienests saņēma ziņu, ka automašīna "Audi 80", kuru vadīja 75 gadus vecs vīrietis, uz neregulējamas gājēju pārejas notrieca 57 gadus vecu sievieti. Sieviete nogādāta Igaunijas reģionālajā slimnīcā.

Dzīvnieku tiesību aktīvists un Dzīvnieku glābšanas grupas vadītājs Heiki Valners sociālajos tīklos sacīja, ka ne katru dienu viņiem tiek nodoti uzreiz deviņi suņi.

"Smags negadījums. Ārsti cīnās par saimnieces dzīvību, bet Dzīvnieku glābšanas grupa kopā ar Dzīvnieku neatliekamās palīdzības klīniku - par viņas mājdzīvnieku dzīvību," viņš rakstīja.

Pēcāk vīrietis atklāja traģiskā notikuma detaļas. "Tika ziņots, ka suņu saimniece atrodas kritiskā stāvoklī. Viens suns gājis bojā, trīs guvuši smagas traumas. Pārējie ir ceļā," liecināja sākotnējā informācija.

Pēc astoņām minūtēm Valners jau bija klāt. Viņš atzīmēja, ka līdz tam laikam ātrā palīdzība cietušo saimnieci jau bija aizvedusi un, pateicoties policijas patruļai, trīs suņi, kuri atradās smagā stāvoklī, jau bija nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības klīnikas veterinārārstiem.

Valners pastāstīja, ka smagākā stāvoklī esošā suņa reanimācija ilga gandrīz stundu. Rezultātā suni, kurš tika nogādāts klīnikā komā, neizdevās glābt.

Diviem smagi cietušajiem suņiem pēcāk veselības stāvoklis stabilizējās. Vienam sunim ir apgrūtināta elpošana, tāpēc dzīvniekam jāatrodas inkubatorā. No pārējiem pieciem suņiem visvairāk cieta tas, kuram bija brūce acī, bet naktī suns varēja doties mājās kopā ar pārējiem četriem suņiem.

Valners sazinājās arī ar cietušās sievietes dēlu un, par laimi, sievietei klājas salīdzinoši labi - tika veikta viena operācija, bet 24. jūnijā vēl viena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu