"Mihaels viņam ierādītu vietu..." Bijušais F-1 boss aizstāv Šūmaheru pret kārtējo komandas vadītāja kritiku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) boss Bērnijs Eklstouns meties aizstāvēt jauno pilotu Miku Šūmaheru pret "Haas" komandas vadītāja Guntera Štainera kritiku.

Leģendārā F-1 pilota Mihaela Šūmahera dēlam Mikam karjeras sākums autosporta karaliskajā klasē ir padevies pagalam neveiksmīgs. 23 gadus vecais braucējs joprojām nav ticis pie karjeras pirmajiem čempionāta ieskaites punktiem, neskatoties uz faktu, ka "Haas" šogad pavisam noteikti ir uzskatāma par konkurētspējīgu komandu.

Nepārliecinošo sniegumu trasē papildinājušas arī divas smagas un dārgas avārijas (Abu Dabī un Monako), kuru rezultātā Šūmahera bolīds pārlūza uz pusēm.

"Haas" komandas boss Gunters Štainers jau atkal visai kritiski izteicies par savas vienības jaunāko pilotu.

"Es nekļūšu par grēkāzi tam, ka Mika sakarā lietas nav noritējušas pēc plāna. Tas, ka viņš nav izcīnījis nevienu punktu, ir fakts. Arī šie divi incidenti. Neviena komanda par to nepriecātos. Bet nav tā, ka mēs apzināti Mikam radītu problēmas vai nevajadzīgu spriedzi. Tās ir absolūtas muļķības. Man pret Miku nav pretenziju, bet viņam ir jāsaprot, ka F-1 ir sports milzu konkurenci. Ja es kādam no saviem pilotiem uzlikšu roku uz pleca, tas nepadarīs viņu par pussekundi ātrāku," norādīja Štainers.

"Haas" vadītājam gan nepiekrīt bijušais F-1 boss Bērnijs Eklstouns, kurš nekad nav slēpis savas simpātijas pret Mihaelu un arī Miku Šūmaheru.

"Mēs nezinām, cik laba vai slikta ir mašīna. Ja bolīds neatbilst tavam braukšanas stilam, var rasties lielas problēmas. Viņam [Mikam] nav vajadzīgs konstanti dzirdēt par savām neveiksmēm. Viņam vajag kādu, kurš viņam palīdz, nevis pārlieku daudz kritizē," sacīja Eklstouns.

Bijušais F-1 boss uzskata, ka Mihaels Šūmahers varētu palīdzēt Štaineram kļūt par labāku komandas vadītāju: "Mihaels viņam [Štaineram] ierādītu vietu. Tas palīdzētu."

Štainers jau iepriekš ir netieši ir norādījis, ka komanda neizslēdz iespēju nākamsezon mainīt pilotu tandēmu. Eklstouns gan nav pārliecināts, vai kāda cita komanda Mikam dotu iespēju, ja vācieša attiecības ar "Haas" nonāktu līdz punktam, kad abu iesaistīto pušu ceļi šķiras.

"Viņš ir spējīgs. Vai kāda komanda gribēs viņu pieņemt, lai pārliecinātos, vai viņš ir tikpat labs kā tēvs? Es gribētu viņu redzēt citā komandā. Konkurētspējīgā komandā. Gribētu viņu redzēt iepriekšējo sezonu "Mercedes" komandā," norādīja Eklstouns.

Kā jau minēts, Šūmahers ir viens no diviem aktīvajiem pilotiem, kuram šosezon nav izdevies izcīnīt čempionāta ieskaites punktu. Otrs ir kanādiešu pilots Nikolass Latifi, kura vietu "Williams" komandā nākamsezon, ļoti iespējams, ieņems talantīgais austrālietis Oskars Piastri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu