Kriminālvajāšanai nodota lieta par pērn Iļģuciemā izdarītu slepkavību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mitch Saint/Shutterstock

Valsts policija jūnijā prokuratūrai nodevusi kriminālvajāšanas sākšanai kriminālprocesu par vīrieša slepkavību, kas izdarīta 2021. gadā kādā dzīvoklī Rīgā, Iļģuciemā. Izmeklēšanā atklāts, ka noziegums izdarīts kopīgas alkohola lietošanas laikā un to izdarījis bojāgājušajam maz pazīstams vīrietis.

2021. gada 19. jūlijā ap pulksten 01.30 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz Stūres ielu Rīgā, kur dzīvoklī konstatēts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās. Tajā pašā naktī policijas darbinieki aizturēja iespējamo vainīgo personu - 1966. gadā dzimušu vīrieti. Vīrietis tika atzīts par aizdomās turēto, un viņam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Ieslodzījuma vietā vīrietis atradās četrus mēnešus, pēc kā, ar izmeklēšanas tiesneša lēmumu, tika atbrīvots, un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā starp diviem maz pazīstamiem vīriešiem izcēlās sadzīviska rakstura konflikts, kura laikā aizdomās turētais, sešas reizes ar nazi iedurot otram vīrietim galvas un kakla rajonā, viņu nogalināja.

Kriminālprocess ir kvalificēts pēc Krimināllikuma 116. pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību). Par šāda nozieguma izdarīšanu paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

2022. gada 22. jūnijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļa (Slepkavību novēršanas un atklāšanas nodaļa) pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā un nodeva to Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu