NATO nepieciešams pārskatīt savu nostāju Austrumu flanga jautājumā, norāda Džonsons

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons. Foto: Michael Tubi/Shutterstock

NATO nepieciešams pārskatīt savu nostāju Austrumu flanga jautājumā, trešdien, 29. jūnijā, sacīja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, ierodoties NATO samitā Madridē.

Pēc viņa paustā, šodienas galvenā mācība ir tāda, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins cerēja, ka savas neizprovocētās, nelegālās invāzijas Ukrainā rezultātā viņš "dabūs" mazāk NATO Rietumu frontē, tomēr, Džonsona ieskatā, Putina pieņēmums ir izrādījies nepareizs.

Lielbritānijas premjers uzsvēra, ka alianses samits Madridē ir vēsturisks dažādu iemeslu dēļ. NATO drīzumā pievienosies divas jaunas dalībvalstis - Somija un Zviedrija. Džonsons akcentēja, ka tas NATO ir milzīgs solis uz priekšu.

"Šodien mēs spriedīsim par to, ko alianse vēl var darīt, lai atbalstītu Ukrainu. Tāpat mums ir jāgūst pārliecība, ka esam mācījušies no aizvadītajiem mēnešiem, pārskatot alianses nostāju NATO Austurmu flanga jautājumā," sacīja Džonsons.

Jau ziņots, ka šodien Madridē notiek NATO samits, kur Latviju pārstāvēs Valsts prezidents Egils Levits, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu