Šūmahers ir tuvu ļoti nevēlamam rekordam; nepatīkamā situācijā nonācis arī Sainss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: EPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) piloti Miks Šūmahers un Karloss Sainss nonākuši visnotaļ tuvu rekordiem, kuriem blakus savu vārdu, visticamāk, negrib redzēt neviens braucējs.

Miks Šūmahers šobrīd ir viens no apspriestākajiem pilotiem pirmajā formulā, tiesa, ne pašu glaimojošāko iemeslu dēļ. 23 gadus vecais vāciešu pilots savas F-1 karjeras laikā vēl nav ticis pie čempionāta ieskaites punktiem, kā arī šosezon jau divas reizes piedzīvojis smagas avārijas, kas viņa pārstāvētajai "Haas" komandai izmaksājušas prāvas summas.

Jaunais pilots vairs nav tālu no rekorda, ar kuru viņš pavisam noteikti negribētu asociēties, - visvairāk "Grand Prix" bez izcīnītiem punktiem.

Šobrīd Šūmahers ir aizvadījis 30 sacīkstes, bet rekords visu laiku rekords pieder deviņdesmito gadu pilotam Lukam Badoeram, kurš uz nulles palika 51 posmā. Tiesa, toreiz punkti tika piešķirti vien par pirmajām sešām vietām. Ja itāļa rezultātus pārnestu uz mūsdienām, kad punktus piešķir 10 ātrākajiem pilotiem, viņa kontā būtu 26 punkti.

Savukārt, ja par atskaites punktu ņemam 10. gada sezonu, kad pirmo reizi punkti tika piešķirti labākajiem desmit pilotiem, tad "līderis" ar 39 sacīkstēm bez punktiem ir Šarls Piks, kurš "sausā" palika 2012. un 2013. gada sezonās, pārstāvot "Marussia" un "Caterham" vienības.

Jāatzīmē, ka "Marussia" un "Caterham" konkrētajās sezonās nebija spējīgas reāli cīnīties par punktiem. To pašu var teikt par aizvadītās sezonas "Haas" bolīdu, bet šogad situācija ir citādāka, jo Šūmahera komandas biedrs Kevins Magnusens ir pamanījies izcīnīt jau 15 punktus.

Savukārt Karloss Sainss ir ļoti tuvu citam nevēlamam rekordam - visvairāk goda pjedestālu bez uzvaras. Šobrīd šajā kategorijā "līderis" ar 13 reizēm uz goda pjedestāla ir vācu pilots Niks Haidfelds. Sainss uz goda pjedestāla otrā vai trešā pakāpiena ir kāpis jau 11 reizes. 

Zinot, ka "Ferrari" šosezon ir spējīga "dzīvot" uz goda pjedestāla, nevar izslēgt, ka Haidfeldam piederošais rekords kritīs pavisam drīz. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu