Igauņu pilotam Vipsam pēc paša neapdomības izraisītā skandāla tomēr tiek dots "glābšanas riņķis"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juri Vipss
Juri Vipss Foto: SIPA/Scanpix

Igauņu pilots Juri Vipss pēc rasistisko un homofobisko izteikumu skandāla tomēr saglabās vietu Otrajā formulā (F-2).

Kā zināms, Vipss tiešraides laikā izcēlās ar rasistiskiem un homofobiskiem izteikumiem, kā rezultātā tika sākta notikušā izmeklēšana.

Pēc "Red Bull" F-1 komanda, kuras jauniešu akadēmiju pārstāvēja Vipss, paziņoja, ka pārtrauc jebkāda veida saistības ar igauņu pilotu.

Tomēr Vipsa F-2 komanda "Hitech" ir nolēmusi igauņu pilotam dot vēl vienu iespēju.

"Hitech" komandas boss Olivers Oukss oficiālā paziņojumā atklāja, ka Vipss komandu varēs pārstāvēt vismaz līdz F-2 sezonas beigām:""Hitech" neatbalsta rasismu vai jebkāda cita veida aizskarošu rīcību. Bet, ja mēs dzīvojam sabiedrībā, kurā cilvēks pēc pieļautas kļūdas nedrīkst no sirds atvainoties un tikt pie iespējas reabilitēties, ko tas pasaka par mūsu sabiedrību?"

F-2 savā oficiālajā paziņojumā gan nepiekrita Ouksa lēmumam, norādot, ka būtu rīkojušies citādāk.

"Ņemot vērā neseno Juri Vipsa incidentu, F-2 vēlētos atgādināt, ka rasistisku vai citu diskriminējošu izteikumu izmantošana nevar būt tolerējama nekādos apstākļos. "Hitech" lēmums ir pārsteidzošs, un mēs tādu [lēmumu] nepieņemtu. Mēs kopā ar viņiem rūpīgi monitorēsim situāciju, lai pārliecinātos, ka līdzīga [Vipsa] rīcība neatkārtojas," teikts F-2 paziņojumā.

Domājams gan, ka igauņa cerības uz vietu F-1 joprojām ir tikai teorētiskas, ņemot vērā, ka viņam vairs nav saistību ar kādu no autosporta karaliskās klases komandām.

Vipss šajā F-2 sezonā ar 51 punktu ieņem 7. vietu pilotu kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu