Pasniedzēja Indrai Salcevičai likusi nomest svaru, piedāvājot sūkāt maizes garoziņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Indra Salceviča
Indra Salceviča Foto: Indras privātais arhīvs

Pazīstamā modes māksliniece, stiliste un blogere Indra Salceviča kanāla STV raidījumā “Sieviete. Personīgi” runā par sāpīgajām un negatīvajām dzīves situācijām, ar kurām nācies saskarties sava ķermeņa dēļ.

Sākot studijas Rīgā, Indra saskārās ar nekorektu attieksmi pret sevi no pasniedzējas. Akadēmijas pasniedzēja viņai likusi vājēt, kā svara samazināšanas metodi piedāvājot maizes garoziņu sūkāšanu. Salceviča tolaik svērusi ap 120 kg, pasniedzēja uzsvērusi, ka Indrai ir jāpatērē mode, ko viņa rada.

Modes māksliniece atklāj, ka sava izskata dēļ ir saņēmusi arī darba atteikumu: "Viņi mani nepaņēma tāpēc, ka izskatījos citādāk, nekā viņi domāja, kā man būtu jāizskatās. Bija tāds stereotips, ka vizāžistam ir jāizskatās kā modelei, jo tad meistaram var uzticēties."

Saprotot, ka savu sapni par darbu modes industrijā var arī neizdoties īstenot, Salceviča gadu cītīgi strādāja pie savu aprišu uzlabošanas, nometot 40 kilogramus.

Modes māksliniece ir atklāta arī sociālajos tīklos, daloties ar ikdienas gaitām un piedzīvoto. Indra neslēpj, ka ne tikai studiju laikā saņēmusi dzēlīgus un aizvainojošus komentārus, bet tādus saņem joprojām. Šobrīd gan Indra par tiem smejas un noteic: "Man personīgi ir tikai viens padoms cilvēkiem visos izmēros Priecāties par sevi. Rādīt savu skaistumu un necepties par to, kas un ko dara, kā dara un kā tas izskatās."

Tāpat stiliste atklāti ar sabiedrību runā par vēl kādu sava ķermeņa īpatnību – psoriāzi. Kādā no Instagram publikācijām viņa dalījās, ka šīs īpatnības dēļ tikusi piedzīvojusi mīļotā vīrieša nodevību. "Tava āda nebija mazsvarīgs faktors!" tā viņš atbildēja, kad jautāju, kādu iemeslu dēļ viņš mani krāpa," dalījās Indra.

"Tas iedzina sievišķīgos kompleksos, savā ziņā radīja vēlmi izvairīties no komunikācijas ar pretējo dzimumu, ietērpties melnās zeķubiksēs, bītlenēs un balahonos. Maksimāli paslēpties. Taču te nu es esmu ar savu ādu – šeit un tagad, bez balahoniem, zeķubiksēm un bītlenēm. Ar veiksmēm un neveiksmēm privātās dzīves sektorā un ar skaidru apziņu, ka es vienmēr esmu un būšu komplektā ar savu psoriāzi un tās esamība nav vainojama ne pie vienas no manām neveiksmēm," dalās Indra.

Viņa liek aizdomāties ikvienai sievietei un nosaka: "Kompleksi ir visnotaļ vardarbīga un iznīcinoša padarīšana, kura reizēm vairāk skar tev apkārt esošos cilvēkus nekā tevi."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu