Uz Rīgas Latviešu biedrības nama balkona atkal izmitina bites

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bite uz pienenes zieda.
Bite uz pienenes zieda. Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturto vasaru Vērmanes dārza liepu ziedēšanas laikā uz Rīgas Latviešu biedrības (RLB) Baltās zāles balkona izmitinātas desmit medus bišu saimes, informēja RLB pārstāve Marija Heislere-Celma.

Bites uz Rīgu atvedis biškopis Māris Buholcs, kurš atzīst, ka bites daba un darbība pilsētā daudz nemainās un tieši biškopis ir tas, kam, esot Rīgas centrā, nākas savu darbu organizēt mazliet citādi.

2020.gadā uz RLB jumta un balkoniem bija izvietoti 20 bišu stropi. Nepilnās trīs nedēļās bites ievāca 560 kilogramus Vērmanes dārza liepu ziedu medus, kuru kā suvenīru saņēma RLB sadarbības partneri.

Latvijas Biškopības biedrības veiktās medus analīzes liecināja, ka Rīgas centrā ievāktais medus ir veselīgs un monoflors liepziedu medus, bet 2018.gada Latvijas biškopības biedrības rīkotajā medus konkursā RLB jumta bišu medus ticis atzīts par otro gardāko Latvijā.

RLB jumta bišu projekta mērķis ir vairot pozitīvu noskaņojumu un aicināt sabiedrību domāt zaļi, pašā Rīgas sirdī popularizējot pasaulē pazīstamo pilsētu dravniecību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu