Lietuvas policija izmeklē kiberuzbrukumus institūcijām un uzņēmumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: astudio/Shutterstock

Lietuvā policija uzsākusi pirmstiesas izmeklēšanu par nelikumīgu informācijas sistēmu ietekmēšanu saistībā ar notiekošajiem kiberuzbrukumiem vairāk nekā 130 dažādām Lietuvas sabiedriskām un privātām institūcijām, ceturtdien, 30. jūnijā, informē Policijas departaments.

"Šo kiberuzbrukumu politiskā saistība ir skaidra, tomēr mēs arī meklēsim juridisku izvērtējumu par kriminālnoziegumu un iesaistīto personu tiesāšanu," paziņoja Lietuvas aizsardzības viceministrs Margiris Abukevičus.

Lēmums pamatots ar Nacionālā kiberdrošības centra (NKSC) ziņojumu, kurā norādīts, ka 20.-29. jūnijā notika intensīvs kiberuzbrukums Drošajam nacionālo datu pārvades tīklam, citām Lietuvas valsts institūcijām un privātām kompānijām. Kopumā kiberuzbrukumā traucēta vai uz laiku pārtraukta piekļuve vairāk nekā 130 vietnēm.

Ziņojumā arī norādīts, ka kiberuzbrukumos cietušas vietnes kā mērķis piekļuves atteices uzbrukumiem jeb DDoS uzskaitītas publiski pieejamā "Telegram" kanālā "Killnet". Kiberuzbrukumu pasaulē grupējums ar tādu nosaukumu tiek saistīts ar Krieviju.

NKSC sadarbojas ar partneriem un amatpersonām, kuras informē par situāciju. Lielākie uzbrukumi šobrīd ir ierobežoti un droši tīkla pakalpojumi tiek sniegti, norādīja centrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu