Pēc mēnesi ilgas cīņas par dzīvību Austrumu slimnīcā miris 30 gadus vecs elektriskā skrejriteņa braucējs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andriy Bilous/Shutterstock

Mēnesi par dzīvību Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) cīnījās vīrietis, kurš avarēja, braucot ar elektrisko skrejriteni reibumā. Pirms divām dienām 30 gadus vecais vīrietis mira, ceturtdien, 30. jūnijā, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Rīgas slimnīcās ik dienu tiek ievesti pat desmit traumēti braucēji, kuri lauzuši plaukstas pamatni, roku vai kāju. Smagāku traumu gadījumos tiek veiktas arī galvaskausa operācijas. Daudziem no viņiem vēlāk draud invaliditāte.

"Mums bija skumjš notikums, 30 gadus vecs vīrietis... vairāk par mēnesi cīnījāmies, lai uzlabotu viņa stāvokli.

Bijis darba pasākumā, vēla nakts, un izlēma atgriezties mājās ar elektroskūteri. Krita. Bija iesaistīts alkohols...

Sekas bija ļoti nopietnas. Galvaskausa lūzums un liels asinsizplūdums," stāsta RAKUS Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas vadītāja pienākumu izpildītājs Kaspars Auslands.

Smagākos gadījumos skūteru braucējiem veic pat galvaskausa trepanāciju jeb atvēršanu. "Gadās letāli iznākumi. Nav ļoti bieži, bet diemžēl... Nav ķiveres, kas aizsargā galvaskausu, plus lielākoties ir lietojuši alkoholu," skaidro Auslands.

"Daļa pacientu apzvēr, ka vairs nekad nebrauks ar elektroskūteri, bet ir daļa, kas vaino ceļus un gājējus.

Bet lielākajai daļa nav ne tiesību, ne zināšanu, kā braukt," atklāj traumatoloģe ortopēde Laura Andersone. Ārste uzsver, ka daļa no jauniešiem pēc gadiem būs invalīdi tieši tāpēc, ka plauksta nekustēsies vai būs neciešamas sāpes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu