Duplantis savu skatītāju priekšā gāž pasaules kārtslēkšanas rekordu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Armands Duplantis
Armands Duplantis Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas kārtslēcējs Armands Duplantis ceturtdien, 30. jūnijā, Dimanta līgas sacensībās Zviedrijā uzstādīja jaunu rekordu kārtslēkšanā stadionā.

Duplantis ar pirmo mēģinājumu pārvarēja 5,63, 5,83, 5,93 un 6,03 metru augstumā novietoto latiņu, bet 6,16 metri viņam pakļāvās ar otro mēģinājumu.

Tas ir visu laiku labākais sasniegums stadionā, par centimetru uzlabojot paša iepriekšējo rezultātu, kas tika sasniegts 2020.gada septembrī Romā.

"Jūtos, ka noteikti esmu formā, lai izcīnītu pasaules čempiona titulu un, iespējams, paveiktu kaut ko īpašu Jūdžinā," sacīja 22 gadus vecais olimpiskais čempions, kuram kopš marta pieder pasaules labākais sasniegums kārtslēkšanā - 6,20 metru augstumā pārvarētā latiņa pasaules čempionātā Belgradā.

Rekords Stokholmā dzīvojošajam Duplantim šķita "brīnišķīgs, taču patiesībā tas man nebija tik liels pārsteigums".

"Ir labākas lietas, ko varu darīt. Šodien lecot jutos ļoti labi, taču nebija tā, ka visu izdarīju tik perfekti, lai nedomātu, ka varu darīt labāk," piebilda rekordists. "Tas ir īpaši, kad tu lec vietā, kur trenējies. Dzīvoju aptuveni desmit minūšu attālumā, tāpēc savās mājās vēlies uzvarēt pirmām kārtām."

Otro vietu ar 5,93 metru augstumā pārvarētu latiņu izcīnīja amerikānis Kristofers Nilsens, trešo - brazīlietis Tjagu Brazs, kurš augstumu pārvarēja ar otro mēģinājumu.

Latvijas vieglatlēti Stokholmā nestartēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu