Sesks un Francis nostiprinās līderpozīcijās pēc Liepājas rallija otrās dienas pirmajiem trim ātrumposmiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis
Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis Foto: Publicitātes foto

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien nostiprinājās līderpozīcijās pēc Eiropas rallija čempionāta (ERC) piektā posma - Liepājas rallija - otrās dienas pirmajiem trim ātrumposmiem.

Svētdien Latvijas ekipāža ir uzvarējusi visos trijos līdzšinējos ātrumposmos un palielinājusi vadību pēc deviņiem ātrumposmiem līdz 49,5 sekundēm.

Otrā pirms pēdējiem trim ātrumposmiem ir spāņa Efrena Jarenas ("Škoda Fabia Rally2 evo") ekipāža, bet 51,7 sekundes lēnāka par Latvijas ekipāžu ir bijusi soma Miko Heikiles pilotētā ekipāža ("Škoda Fabia Rally2").

Startē 33 ekipāžas.

Jau ziņots, ka sestdien autosportisti mēroja sešus ātrumposmus, kuros visos nepārspēta bija mājinieku favorīta Seska ekipāža, kas dzimtenē startē ar "Škoda Fabia Rally2 evo" auto.

Pēc pirmās dienas spānis Efrens Jarena ("Škoda Fabia Rally2 evo") Seska ekipāžai zaudēja 22,9 sekundes, bet 32,3 sekundes lēnāks bija zviedrs Toms Kristensons ("Hyundai i20 R5 Rally2").

Sesks un Francis sestdien uzvarēja Latvijas rallija čempionāta otrajā posmā.

Svētdien ekipāžas veic sešus ātrumposmus.

Sezonas pirmajā pusē liepājniekam izdevās uzvarēt ERC "Open" ieskaitē Azoru salās un Polijā, taču Liepājā viņš šajā ieskaitē nestartē, jo viņa mašīna neatbilst šai klasei.

Absolūtajā ieskaitē latviešu sportists šobrīd ir 24.vietā, pateicoties septiņiem punktiem Azoru salu rallijā, kur ar krietni mazjaudīgaku automašīnu spēja sasniegt desmito vietu.

FIA Eiropas rallija čempionāta piektais posms "Tet Rally Liepāja" beigsies svētdien, un tā ātrumposmi norisinās Talsu un Dienvidkurzemes novados.

Šajā sezonā liepājnieku Seska un Franča ekipāža ir startējusi trijos no četriem ERC posmiem, pārliecinoši dominējot ERC "Open" klasē ar Lietuvā bāzētās "Proracing Rally team" vienības sagatavoto "Škoda Fabia Rally2-Kit".

Šosezon Eiropas čempionātā kopā plānoti astoņi posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu