VIDEO Silverstonā dažu stundu laikā tuvu bojāejai nonāk divi formulas piloti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Guanju Žo
Guanju Žo Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien, 3. jūlijā, biedējošas avārijas Lielbritānijas Silverstonas trasē tika piedzīvotas Pirmās un Otrās formulas seriālos.

Aizvadītajā nedēļas nogalē kārtējo reizi dzīvības glāba iepriekš plaši kritizētā formulu "halo" aizsargsistēma.

Vispirms F-2 sacīkstēs pirmajā aplī trasi nesadalīja "DAMS" pilots Rojs Nisani un "Perma" braucējs Hogers. Tā rezultātā Hogers bija spiests izbraukt no trases, bet jau mirkli vēlāk viņa spēkratu gaisā bija uzmetis trases malā esošais paaugstinājums jeb "kerbs".

Hogera bolīds piezemējās tieši uz Nisani formulas. Kārtējo reizi sevi attaisnoja pieminētā "halo" aizsargsistēma, jo bez tās Hogera spēkrats būtu piezemējies tieši uz Nisani galvas.

Vēl iespaidīgāks incidents sekoja dažas stundas vēlāk, kad trasē devās F-1 bolīdi. Jau pašā startā sacīkstes beidzās vairākiem pilotiem. Vienā no šiem incidentiem bija iesaistīts Pjērs Gaslī, Džordžs Rasels un Guanju Žo.

Viss sākās jau pašā startā, kad Gaslī tika iespiests starp Raselu un Žo, kā rezultātā francūzis aizķēra "Mercedes" bolīda aizmugurējo kreiso ratu. Rasels zaudēja kontroli pār savu spēkratu un ietriecās Žo pilotētajā "Alfa Romeo". Mirkli vēlāk Žo bolīds jau atradās kājām gaisā un lielā ātrumā slīdēja pretim barjerām.

Ķīniešu pilots ilgāku laiku netika ārā no savas formulas, bet pēcāk viņš no notikuma vietas tika aizgādāts ar ambulances auto palīdzību. Par laimi, jaunais pilots biedējošajā incidentā nopietnus savainojumus un komanda jau sacīkšu gaitā ziņoja, ka ar viņu viss ir kārtībā.

Žo ar pieciem čempionāta ieskaites punktiem ieņem 16. vietu pilotu kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu