Bulgārijas amatpersona: Krievija maksā 2000 eiro mēnesī par savas propagandas izplatīšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Bulgārijas izlūkdienestu rīcībā ir ziņas, ka daļa bulgāru žurnālistu, politiķu un citu sabiedrībā pazīstamu personu saņem no Krievijas 2000 eiro mēnesī par Maskavas propagandas izplatīšanu, nedēļas nogalē paziņojusi premjerministra kancelejas vadītāja Lena Borislavova.

Sarunā ar radiostaciju "Darik" Borislavova paskaidroja, ka maksāts tiek bulgāru politiķiem, slaveniem žurnālistiem, analītiķiem, politikas zinātniekiem un citām personām, kas parādās sabiedriskajos medijos, un ka Krievija tādējādi cenšas veidot sabiedrisko domu.

"Visiem tiem, kas par velti apspļauda ES (Eiropas Savienību) un NATO, kā arī tiem, kas atbalsta Putina izrīcību Ukrainā, jums tas jāzina. Jūs tiekat apčakarēti. Tiem, kas jūs iedvesmo uz šādu rīcību, maksā. Katru mēnesi," norādīja amatpersona.

Viņa piebilda, ka daži sabiedrības viedokļa veidotāji izmanto maldināšanu un iebiedēšanu.

Vienlaikus Borislavova uzsvēra, ka ārvalsts interešu "maskēšana par nacionālajām interesēm" viņas pārstāvētajai partijai "Turpinām pārmaiņas" esot "sarkanā līnija".

Komentējot Krievijas vēstnieces Eleonoras Mitrofanovas prasību Bulgārijas valdībai atcelt lēmumu par 70 krievu diplomātu un diplomātisko pārstāvniecību darbinieku izraidīšanu, premjera kancelejas vadītāja informēja, ka valdība to noraidījusi un ka krievu diplomāti, kas pasludināti par "persona non grata", valsti svētdien ir atstājuši.

Viņa piebilda, ka Krievijas vēstniecība, iespējams, tiks slēgta. Neskatoties uz izraidīšanām, Bulgārijā joprojām atrodas apmēram 40 krievu diplomāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu