Indraša vārds jau tiek izmantots Krievijas propagandas "priekšējā līnijā"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāzusu par Mika Indraša pievienošanos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Maskavas "Spartak" par labu Krievijas noziedzīgajam režīmam jau pamanījies pagriezt hokeja medijs "allhockey.ru".

Kā zināms, aizvadītajā nedēļā izskanēja informācija par Mika Indraša pievienošanos KHL klubam Maskavas "Spartak". Līdz šim vēl nav skaidrības par hokejista pārcelšanos uz KHL, jo Latvijas Hokeja federācija cīnās par pārejas aizliegšanu.

Teorētiski LHF gan nav tiesību aizliegt Indrašim spēlēt "Spartak" komandā, tomēr pievienošanās KHL klubam uzbrucējam uz visiem laikiem aizvērs Latvijas hokeja valstsvienības durvis.

Ilgi nebija jāgaida, līdz Krievijas mediji Indraša (un arī citu ārvalstu hokejistu) situāciju pavērsa par labu Krievijas noziedzīgajam režīmam.

Rakstā, kura nosaukums ir: "Leģionāri grib spēlēt Krievijā, bet dzimtenē saņem draudus" autors Amirs Arars notikušo nodēvējis par "bezprecedenta bulingu". Viņš publikācijā pauž, ka apbrīno Latvijas (un arī Zviedrijas, jo tekstā apspēlē arī zviedru aizsarga Robina Presa pievienošanos Čerepovecas "Severstaļ" vienībai) sabiedrības spēju izšķirt labās un sliktās darbavietas. Jāpiezīmē, ka raksta titulbildē redzams tieši Indrašis, kurš, pārstāvot Vladivostokas "Admiral", spēlē pret "Spartak".

Arars rakstīja, ka "hokejisti, kuri spēlē KHL, saņem labu naudu, bet viņu karjeras neesot ilgas, līdz ar to jāizmanto iespēja nodrošināt savas ģimenes labklājību nākotnē." 

Raksta turpinājumā Arars "ķērās vērsim pie ragiem", norādot, ka Eiropā un arī Latvijā pieņemtie aizliegumi sportistiem piedalīties Krievijā bāzētās sacensībās uzskatāmi par klaju diskrimināciju, jo "katrs hokejists, kurš šādā situācijā tomēr parakstot līgumu ar KHL klubu, esot "zelta vērts leģionārs" un "ar stingru mugurkaulu"."

Aizvadītajā KHL čempionātā 31 gadu vecais Indrašis aizvadīja 46 spēles Maskavas apgabala "Vitjaz" un Leonīda Tambijeva vadītās Vladivostokas "Admiral" rindās, gūstot 17 (7+10) rezultativitātes punktus.

Tāpat uzbrucējs aizvadītajā sezonā piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs un sezonu pabeidza "Biel-Bienne" komandā Šveices čempionātā. Pēc klubu sezonas trauma viņam liedza startu pasaules meistarsacīkstēs.

Pagājušajā otrdienā "Admiral" paziņoja, ka tās treneris arī nākamsezon būs bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs, bet viņam asistēs cits Latvijas speciālists Andrejs Banada.

Krievijas mediji baumoja arī, ka Kaspars Daugaviņš nākamajā sezonā atgriezīsies KHL, tomēr hokejists portālam "sportacentrs.com" šādu informāciju noliedza. Tāpat neapstiprinājās Krievijas mediju izplatītā informācija, ka Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu Novosibirskas "Sibirskie Snaiperi" vadīs Latvijas treneris Valērijs Kuļibaba.

Savukārt par Kazaņas "Ak Bars" galveno treneri kļuva kādreizējais Latvijas izlases kapteinis Oļegs Znaroks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu