Ministri trešdien aicinās Lielbritānijas premjerministru atkāpties, vēsta mediji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas premjerministru Boriss Džonsons.
Lielbritānijas premjerministru Boriss Džonsons. Foto: EPA/Scanpix

Grupa Lielbritānijas valdības ministru trešdienas, 6. jūlija, vakarā gatavojas tikties ar Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu un aicinās viņu atkāpties no amata, informē britu mediji.

Pēc raidsabiedrības BBC rīcībā esošās informācijas, starp šiem valdības locekļiem ir jaunais finanšu ministrs Nadims Zahavi un satiksmes ministrs Grants Šapss.

Ministri gaida Džonsonu atgriežamies Dauningstrītā no parlamenta, kur viņš atbildēja uz deputātu jautājumiem. Jau vēstīts, ka, runājot parlamentā, Džonsons paziņoja, ka negatavojas demisionēt.

Džonsons uzsvēra, ka "milzīgais mandāts", ko viņam vēlētāji sniedza 2019. gadā, nozīmē, ka viņš turpinās darbu, neskatoties uz grūtajiem apstākļiem, ar ko saskaras.

Jau ziņots, ka otrdien amatus pameta finanšu ministrs Riši Sunaks un veselības ministrs Sadžids Džavids, bet trešdien par atkāpšanos paziņoja vēl vairāk nekā 30 ministri un citas valdības politiskās amatpersonas, tādējādi izrādot savu neapmierinātību ar Džonsona rīcību saistībā ar pēdējā laika dažādajiem skandāliem, arī par ballītēm Daunngstrītā, kas pārkāpa Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus.

Otrdien Džonsons bija spiests atvainoties par to, ka esot aizmirsis par informāciju, ko agrāk saņēmis par bijušā toriju frakcijas galvenā uzrauga vietnieka Krisa Pinčera nepiedienīgo rīcību. Pinčers pagājušajā nedēļā bija spiests atkāpties, reaģējot uz apgalvojumiem, ka kādā privātā klubā esot apgrābstījis divus vīriešus un ka Džonsonam par to esot ziņots jau 2019. gadā.

Džonsonam trešdien Pārstāvju palātā tika jautāts, vai ir kādi apstākļi, kuros viņš atkāptos.

"Skaidrs, ja būtu apstākļi, kuros es justu, ka valdībai nav iespējams turpināt darbu un izpildīt mandātu, kas mums dots, vai arī es justu, piemēram, ka esam vīlušies mūsu vēlmē atbalstīt Ukrainas tautu (..), tad es atkāptos," atbildēja Džonsons.

"Bet, godīgi sakot, premjerministra darbs grūtos apstākļos, kad viņam ir piešķirts milzīgs mandāts, ir turpināt, un to es darīšu," norādīja Džonsons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu