Arī Jāņa Kalniņa vārds nekavējoties tiek locīts Krievijas propagandas nolūkos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Habarovskas "Amur" vārtsarga Jāņa Kalniņa vārds jau pirmajā dienā pēc pievienošanās jaunajai komandai ticis izmantots kā propagandas instruments.

Aizvadītajā nedēļā, kad Latvijas hokeja saimi sašūpoja Maskavas "Spartak" paziņojums par Mika Indraša pievienošanu sastāvam, Krievijas hokeja medijs "Allhockey" metās hokejistu aizstāvēt pret kritiķiem, uzsverot, ka Eiropa "diskriminē" KHL.

Tagad, kad uz okupantu līgu pārcēlās Jānis Kalniņš, šis hokeja ziņu medijs atkal ir ķēries pie konkrētā lēmuma slavināšanas.

Autors Vladislavs Utkins ir sagatavojis rakstu ar virsrakstu "Kalniņš parāda meistarklasi. Nospļāvās uz visu un parakstīja līgumu ar "Amur"".

Tātad, pēc šā autora domām meistarklase ir nospļaušanās uz Latvijas izlasi, kā arī Latvijas likumdošanas ignorēšana, kas aizliedz sportistu startēšanu Krievijā bāzētās sacensībās. Īsāk sakot, Latvija un LHF - sliktie, KHL un Krievija - labie.

Uz mirkli atkāpjoties no raksta par Kalniņu, šis pats autors ir izveidojis publikāciju, kurā par Indraša precedentu nosoda LHF, nevis pašu spēlētāju vai komandu.

Atgriežoties pie publikācijas par Kalniņu, autors gari un plaši uzskaita vārtsarga iepriekšējās gaitas, uzsverot, ka šobrīd jau ir bijis par vēlu, lai līgumu parakstītu citur. Tāpat viņš analizē šo darījumu arī no "Amur" perspektīvas.

Tomēr nobeigumā autors atskatās uz Latvijas Republikas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča teikto pēc Indraša paziņojuma par nespēlēšanu.

"Paldies Mikam Indrašim par skaidrojumu. Atgādinājums mums par to, kādas riebīgas provokācijas veic [Krievijas] propaganda, neuzķeramies," notikušo savā "Facebook" kontā komentēja Rinkēvičs.

Minētā raksta autors norāda, ka vēlētos Rinkēviča domas dzirdēt tagad, un uzdod Latvijas Republikas ārlietu ministram jautājumu: "Vai Krievijas propaganda izrādījās spēcīgāka par Kalniņa patriotismu?"

Atbilde ir vienkārša - nē! Kalniņa patriotismu pārtrumpoja finansiāli izdevīgāks piedāvājums, ko arī pats hokejists netiešā veidā ir pateicis. Tas arī viss. Bet raksta autors nepalaiž garām iespēju Latviju un LHF atspoguļot sliktā gaismā.

Interesanti gan - kāpēc šādi raksti netiek veidoti par citiem ārzemniekiem, kuri pievienojas KHL? Tajā pašā "Amur" atrodams čehu uzbrucējs Mihals Jordans, bet "Allhockey" izvēlas aizstāvēt tikai savas tuvākās kaimiņvalsts hokejistus, kuri izvēlas iet pretrunā ar valsts likumdošanā noteikto...

Krievijas zvērības Ukrainā taču nosoda jebkurā civilizētā valstī. Domājams, ka arī pieminētajam Jordanam neviens par spēlēšanu KHL galvu nepaglaudīja. Vēl maijā Zviedrijas sporta žurnālists asi kritizēja zviedru un somu hokejistus, kuri noslēdza sezonu KHL. Tomēr īpašu "aizstāvību" izpelnās tikai Latvijas hokejisti. Arī tas ir propagandas instruments, kas konkrētā raksta lasītāju prātā mēģina iesēt ideju, ka "visa ļaunuma" avots ir Latvijas likumdošana un LHF.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu