"Latvenergo" brīdina klientus neuzķerties uz krāpnieciskām reklāmām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvenergo logo.
Latvenergo logo. Foto: Lita Krone/LETA

Valstij piederoša ražošanas un tirdzniecības uzņēmuma "Latvenergo" rīcībā nonākusi informācija, ka sociālajos tīklos parādījušās krāpnieciskas reklāmas, kas cenšas izmānīt no cilvēkiem naudu, "Apollo.lv" paziņoja uzņēmums.

Kopš maija beigām sociālajos tīklos "Facebook", "YouTube" un "Instagram" parādījušās krāpnieciskas reklāmas, kas cenšas izmānīt no cilvēkiem naudu, izmantojot "Latvenergo", Latvijas Bankas un "Revolut" bankas un valsts amatpersonu vārdus. Ir saņemta informācija par cilvēkiem, kas ir apkrāpti.

"Latvenergo" vēsta, ka saruna notiek svešvalodā (krievu), tiek piedāvāts gūt ātru un lielu peļņu, aicina ziņot personīgus datus, iekaro uzticamību ar zināšanām par enerģētiku un ražotnēm Latvijā, izmanto valsts vadības un viedokļu līderu atpazīstamību.

Foto: Latvenergo/Publicitātes foto.

Akciju sabiedrība aicina sociālo tīklu lietotājus pievērst uzmanību tam, ka "Latvenergo" kā valstij piederoša kapitālsabiedrība publiskoto informāciju apliecina ar kontaktinformāciju un savu pārstāvju parakstiem.

"Latvenergo" klientiem un partneriem domāta informācija ir publicēta koncerna mājaslapā un oficiālajos sociālo tīklu profilos. Akciju sabiedrība norāda, ka valsts uzņēmums savās komerciālajās reklāmās nekad neiesaistītu vēlētas valsts amatpersonas vai aktīvus politiķus.

Uzņēmums par šiem krāpniekiem ir ziņojis Valsts policijai, "Cert.lv", un par krāpnieciskajām reklāmām nosūtīti ziņojumi sociālajiem tīkliem, kuros šīs reklāmas tiek publicētas.

Daļa šo krāpniecisko reklāmu pēc mūsu ziņojumiem ir slēgta, taču to vietā visai ātri parādās aizvien jaunas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu